Hirdetés

Egyedi funkciókat kap az androidos Chrome 48



|

Prezentációk vetítésével és egyéni értesítési gombokkal újít a böngésző.

Hirdetés

Alig vált elérhetővé a számítógépes és mobilos Google Chrome 47, máris megindult a következő kiadás tesztelése. Egyelőre úgy tűnik, hogy a böngésző androidos változata kapja majd a legérdekesebb újításokat, bár mindegyik esetében a weboldalak fejlesztőin múlik majd, hogy mennyi gyakorlati hasznuk lesz a végfelhasználók számára.

Hirdetés


A következő robotos Chrome talán legnagyobb érdekessége a Presentation API és Cast SDK segítségével megvalósított Present to Cast funkció. Ezzel a prezentációs lapokat tartalmazó weboldalak képét ki lehet küldeni a Google Castot támogató külső kijelzőkre, majd a mobilt távirányítóként használva váltogatni lehet a lapok közt. Nem lepődnénk meg, ha a képmegosztó portálok fejlesztőinek figyelmét is felkeltené a lehetőség.


A várhatóan ennél gyakrabban támogatásra kerülő kettes számú érdekességet az egyéni értesítési gombok jelentik. Ennek segítségével az Android értesítési központjába kiküldött információkhoz hasznos gyorsgombokat mellékelhetnek a fejlesztők, például egy közösségi oldal esetében a weblap megnyitása nélkül el lehetne fogadni vagy utasítani a barátjelöléseket.


(Forrás: GSMArenaChromium blog)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.