Hirdetés

Egyre kevesebben akarnak okostelefont cserélni



|

A Gartner szerint is erősen belassul az eladások növekedése.

Hirdetés

Bár a legtöbben az okostelefonok piacának a virágzására számítottak az idei évben is, a Gartner most azt mondja, hogy a tavalyi 14,4 százalékos növekedés most 7 százalékosra mérséklődik

Hirdetés

Ez globálisan 1,5 milliárd okostelefon eladását jelenti. A növekedés rekordja 2010-ben volt, akkor a piac egy év alatt 73 százalékkal bővült. 

A lassulás az utóbbi egy évben már érezhető volt, mostanra azonban teljesen bizonyossá vált. A felhasználók már nem cserélik évente sem a készüléküket, a Gartner szerint az új eszközök ugyanis csak kevés érdemi újítást tartogatnak, a telekomcégek pedig leszoktak az akciós ajánlatokról. 

A fejlődő piacokon egy prémium készülék élettartama 2,2-2,5 év, míg a normál mobiloké minimum 3 év. A szektor számára a nagy reményt India jelenti, ahol tavaly még mindig 61 százalékát tették ki az eladásoknak a normál mobilok. Idén 139 millió okostelefon eladását várják a régióban, ami 29,5 százalékos emelkedés. 

Kínát tekintve a Gartner a következő 5 évben nem sok növekedést vár, a versenyképes piac szerintük felnőtt, ami rossz hír lehet a helyieknek, például a Xiaominak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.