Hirdetés

Ennyibe kerülnek az új iPhone-ok alkatrészei



|

Az iPhone-ok minidig is drága telefonoknak számítottak, de lássuk, hogy vajon mennyibe kerülnek a bennük ketyegő hardverek.

Hirdetés

Bár az Apple soha nem osztja meg, hogy egészen pontosan mekkora a telefonjaik anyagköltsége, ennek utánajárhatnak azok, akik szétszerelik az eszközöket. Bár a tavalyi modellekhez képest az iPhone 12-es mobilok valamivel drágább alkatrészeket használnak, azért nem kell attól tartanunk, hogy emiatt a csőd szélére kerülne az Apple.

A Formalhaut Techno Solutions szakemberei szerelték szét és nézték meg alkatrészenként, hogy mi található az új iPhone-ok borítása alatt és ezekért feltehetőleg mennyit fizethetett ki az Apple. A legtöbbet egyértelműen a Qualcomm X55 5G modemért fizette ki a cég, mely 90 dollárt kóstál, ezt követik a Samsung Display és az LG Display kijelzői, melyek 70 dollárba kerülnek. Az új A14 Bionic chipek előállítására 40 dollárt költhetett a cég, a flash memória 19,2 a RAM pedig 12,8 dolláros áron kaphatók.

Hirdetés

Érdekes az a felfedezés is, hogy a cég leginkább dél-koreai cégektől rendel, hiszen az iPhone 12-esek teljes alkatrészköltségének 26,8 százaléka ide ilyen vállaltokhoz - például a Samsunghoz - folyik be.

Ezek persze csak a fontosabb komponensek voltak, de ha az alkatrészek összértékét nézzük, akkor az iPhone 12 373, míg az iPhone 12 Pro 406 dollárnál áll meg. Előbbiért 799 míg utóbbiért 999 dollárt kér az Apple. Persze ne ragadjon senki kapát és kaszát az elképesztő haszon láttán, hiszen ebbe nem számoltuk bele a cég kutatási, összeszerelési, vállalati marketing és egyéb költségeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.