Hirdetés

Európában is boltokba kerül a Huawei új csúcsmobilja



|

A nemrég bemutatott Huawei Mate 50 Pro hamarosan kiszabadul Kínából, de nem lesz olcsó mulatság.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy az amerikai szankciók elvágták a Google szolgáltatásaitól és az 5G-s technológiától, a félig-meddig saját operációs rendszerre átálló Huawei továbbra is sorban szállítja az új telefonokat, köztük a legfrissebb zászlóshajójával,  a szeptember elején bemutatott Huawei Mate 50 Próval.

A 6,74 hüvelykes, 120 Hz-es OLED-panellel ellátott készüléket egy speciális, 4G-s Snapdragon 8 Gen 1 SoC hajtja, 8 GB memóriával és 256 vagy 512 GB tárhellyel. A tripla kamerás (50/64/13 MP) csúcsvas eddig csak Kínában volt kapható, most azonban a nemzetközi rajtját is beharangozta a gyártó.

Hirdetés

A Huawei Mate 50 Pro két kivitelben érkezik meg Európába: egy fekete és egy ezüst modellt kapunk üveg hátlappal, illetve egy drágább variánst vegán (szintetikus) bőr borítással, narancssárga színben, ami a hivatalos marketingszöveg szerint a nap narancssárga sugarait hivatott megidézni.

Arról sajnos továbbra sincs információnk, hogy pontosan mikor kerül sor az európai rajtra, az árakat viszont már közölte a kínai cég. A Huawei Mate 50 Pro üveg variánsai nettó 1299 euróról (528 ezer forint) indulnak 256 GB tárhellyel, míg a bőr kiadásért egy százassal többet, 1399 eurót (569 ezer forintot) kell kicsengetni.

Ami pedig a Mate 50-széria többi képviselőjét illeti, a Huawei a sajtó érdeklődésére elmondta, hogy "egyelőre nem tervezi" a Mate 50 alapmodell globális rajtját, a Mate 50E és a Mate 50 RS Porsche Design változatok esetében pedig egészen biztosan nem számíthatunk exportra.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.