Hirdetés

Ezért kell tablet Windows 8 helyett



|

A PC-s eladások elképesztő csökkenése egyre fontosabb kérdéssé teszi: miért a tablet?

Hirdetés

A tegnapi írásunkban beszámoltunk róla, hogy az IDC és a Gartner legfrissebb statisztikái szerint a PC-s piac rekordmértékű mélyrepülésbe kezdett. A nagyon gyenge időszakban ráadásul az is kiderült, hogy a Windows 8 nem, hogy javított volna a számokon, de egyenesen rontott az eladásokon. A PC-nk cseréjének ideje kitolódott, és inkább tabletet vásárolunk - de miért lett ez a trend?

Az IDC egyik elemzője, Bob O'Donnell azt mondja, egy tablet megvétele után egészen pontosan 25-30 százalékkal kevesebbet használjuk az asztali gépünket. Ebből világossá válik, hogy miért tolódik ki a PC-csere.

Az igazi gond a Windows 8-cal és a mai PC-kkel azonban az, hogy az eladási áraiknál fogva nem ösztönzik az embereket arra, hogy ilyet vegyenek. Egy windowsos notebook átlagosan 600 dollárba kerül, egy érintőképernyős gépet vagy hibridet pedig csak 800 dollár fölött lehet hazavinni. Mivel az érintőképernyő alapvető követelmény lett az utóbbi hónapokban, ezért sokszor a kedvezőbb árcédulával kecsegtető tableteket választjuk. 

Az IT-s piac számára kulcsfontosságú Kína pedig egy újabb ténnyel rémiszti halálra a PC-s piacot. A kínai felhasználók első "PC-jükként" táblát vásárolnak, és csak sokkal később hajlandóak beruházni asztali gépre. Sokan ennek már szükségét sem érzik a tablet után, arra viszont akár hitelt is vesznek fel. Ez rossz esetben akár a mélybe is ránthatja a Microsoftot, és az ultrabookok kapcsán az Intelt is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.