Hirdetés

Gorilla Glass mögé is kerülhet ujjlenyomat-olvasó



|

Egy új fejlesztés széles körben elérhetővé teheti a biometrikus azonosítást.

Hirdetés

Egyre több személyes információt tárolunk a mobiljainkon, ám ezek mennyiségével párhuzamosan nem nőtt jelentősen a telefonjaink védelme. Persze a mobilos operációs rendszerek több metódust is kínálnak a készülékek zárolására, azonban senki sem szeret PIN-ekkel, jelszavakkal és mintákkal bajlódni. Az arcfelismerés nem feltétlenül megbízható, így adja magát az ujjlenyomat-olvasók használata. Ezekkel jelenleg két probléma van: az olcsó modelleknek fogyókúrázniuk kell, míg a megfelelő méretűek túl drágák az olcsóbb mobilokba való beépítéshez.

Hirdetés


A Sonavation nevű cég bejelentése szerint sikerült megoldani a problémát: az új ujjlenyomat-olvasójuk beágyazható a telefon érintőkijelzője alá, az ultrahangos működésének köszönhetően a Gorilla Glass védőüveg sem akadályozza a munkában. Az érzékelési terület az egész kijelzőt lefedi, így a használatakor nem kell a kijelző egy specifikus részére tennünk az ujjunkat, bárhol működik. Állítólag precíz és hatékony (mi mást is mondana a gyártó, majd a puding próbáján kiderül az állítás valóságtartama), nem zavarja az ujjakon lévő izzadtság, olaj vagy piszok.


A vállalat szerint a rendszer kifejezetten olcsón lesz integrálható a mobilokba, így remélhetően hamarosan már a középkategóriás készülékek esetében is elfelejthetjük a régi hitelesítési módszereket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.