Hirdetés

HTC: elég volt az egyéni ROM-okból



|

A tajvani gyártó perrel fenyegeti az egyik módosított ROM-okat publikáló weboldalt.

Hirdetés

Az okostelefonok remek tulajdonsága, hogy a rajtuk futó operációs rendszer rendkívül könnyedén letölthető, módosítható, és frissíthető - bár ez előbbi két lehetőséggel csak a szakértők szoktak élni. Sajnos gyakori, hogy a gyártók komolyabb hibákkal, vagy hiányosságokkal rendelkező szoftverrel adják ki a mobiljaikat, amelyeket jobb esetben legalább kijavítanak, de a hivatalos procedúra a teszteléssel együtt akár hónapokat is igénybe vehet.

 

 


Viszont senki sem szeret ennyit várni egy hibajavításra/funkcióra, így az adott témakörben komoly tudással rendelkező programozók rendszeresen elkészítik, és elérhetővé teszik az új ROM-okat - a probléma csupán annyi, hogy hivatalosan nem megengedett a szoftverek otthoni módosítása. Jogilag még ennél is problémásabb, hogy ha egy gyártó egyéni megoldását (például az alap operációs rendszerre húzott saját kezelőfelületet) szedik ki a szoftverből, és teszik elérhetővé más telefonokra.


Valószínűleg az utóbbiból lett elege a HTC-nek: nemrégiben a Shipped ROMs portál üzemeltetője kapott egy kellemetlen levelet a vállalattól, amelyben felszólították az összes velük kapcsolatban álló megosztott tartalom azonnali törlésére. A kérés egyelőre nem teljesült, vélhetően ezért is invitálta meg az úriembert pénteken a HTC: jövő héten a cég Seattle-i főhadiszállásán megpróbálják békésen rendezni az ügyet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.