Hirdetés

Jön a kizárólag egyedi fotókat készítő kamera



|

A Camera Restricta csak a keveset fotózott helyeken hajlandó működni.

Hirdetés

Philipp Schmitt egy német dizájner, továbbá a jelek szerint javíthatatlan hipszter. A férfi által nemrég bemutatott Camera Restricta fényképezőgép érdekessége, hogy kizárólag olyan helyeken enged fotózni, ahol eddig kevesen készítettek képeket. A különleges kamerával el lehet felejteni, hogy tisztességes nyárspolgárokhoz méltó módon megörökítsük magunkat mondjuk az Eiffel-torony közelében.

Hirdetés


A termék jelenleg prototípus fázisban van, a fotózáshoz szükséges alkatrészek konkrétan hiányoznak belőle. Úgy működik, hogy a GPS-koordináták alapján a kamera lekéri a Flickr és Panoramio képmegosztókról a közelben készült fotók számát. Ha túl magas az érték, akkor a fényképezőgép nem lesz hajlandó fotókat készíteni.

Camera Restricta from Philipp Schmitt on Vimeo.


Plusz pont jár azért, hogy a kamera nem csak a kijelzőjén mutatja a közelben készített fotók számát, hanem Geiger-Müller számlálóhoz hasonló hangokat kibocsájtva is jelzi az aktuális "fotósűrűséget". Egyelőre nem tudni, hogy a Camera Restricta mikor és mennyiért kerülhet piacra, már ha valaha tényleg megvásárolható lesz.


(Forrás: Wired)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.