Hirdetés

Jönnek az Ultra HD-s tabletek



|

Még az idén megérkeznek az első, 4K-s panellel szerelt táblák.

Hirdetés

Bár a tabletpiacon a legújabb trend a belépőkategória szélesítése lett a 100 és 200 dolláros szegmensben, tagadhatatlan, hogy azért a drágább modellek esetében sem állt meg az élet. Ami azt illeti, Full HD-s táblákból is találhatunk már éppen eleget a boltokban. Noha a tévék és monitorok esetében is csak az elmúlt években vált szabvánnyá az 1920 x 1080-as felbontás, egyre több mobilkészüléken is felbukkan. 

Felvetődik persze a kérdés, hogy mennyire van szükség ekkora felbontásra a hordozható, kisebb készülékeknél, főleg, hogy ezek általában HDMI-n keresztül is tudnak képet továbbítani egy HDTV-re. A fejlődés most nem, hogy lassulna ilyen téren, hanem ugrásszerűen felgyorsul. 

A gyártók azt tervezik, hogy még az idén bemutatják az első olyan tableteket, amelyek már Ultra HD-s, 3840 x 2160 pixeles kijelzővel érkeznek. Szintén még az év vége előtt várhatóan az ugyanúgy 4K-s panellel szerelt notebookok is. A tajvani gyártók a táblákhoz gyártják majd a megjelenítőket, míg a notebookokhoz a Sharp biztosítja a kijelzőket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.