Hirdetés

Kiderült, hogy kik fejlesztik a mobilodra az appokat



|

A statisztikák szerint a mobilos appfejlesztők mindössze 6 százaléka nő.

Hirdetés

A PhoneArena egy február végén megjelent tanulmányra emlékeztet, amely azt vizsgálta, hogy kik írják az appokat a mai okostelefonokra. 

Hirdetés

Az InMobi szerint az átlagos fejlesztő 31-35 év közötti férfi, kevesebb mint három év tapasztalattal és havi átlag 6000 dolláros keresettel. 

A megkérdezett 1089 fejlesztőnek mindössze 6 százaléka volt nő, és csak 16 százaléknak volt 5 évnél nagyobb tapasztalata. 

Globálisan az iparág 91 százalékát biztosan férfiak teszik ki, azonban Európában ez az arány meglehet, hogy még magasabb. 

Az átlagfejlesztő életkora 33 év - Észak-Amerikában azonban jellemzően 35 év felettiek. A többségük csak kevés tapasztalattal bír, legalább négy éve csak 34 százalék dolgozik az ágazatban. 

47 százalék független fejlesztőként ír, 33 százalék pedig 5 főnél kisebb csapatban dolgozik. 35 százalékot motivál a pénz, míg a móka és a kreativitás 17 és 16 százalékot. Az emberek 55 százaléka havonta 1000 dollárt keres, 4 százalék pedig 100 000 fölött. 

Az észak-amerikaiak átlagosan 9400 dollárt keresnek havonta, bár hozzá kell tenni, 49 százalék 1000 dollár alatt keres. Ázsiában a helyzet még rosszabb, az átlag 3400 dollár, 61 százalék viszont 1000 dollár alatt marad. A mobilos appfejlesztők 41 százaléka egyébként játékokon dolgozik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.