Hirdetés

Megérkezett Symbian^3-ra a Swype



|

Hazánkból egyelőre nem érhető el az Nokia N8-on, és C7-en futtatható alkalmazás.

Hirdetés

Különösen az utóbbi egy évben kapott meglehetősen nagy publicitást a Swype elnevezésű, érintőképernyős mobiltelefonokon való gyors szövegbevitelre tervezett szoftver. Ennek egyik oka valószínűleg a kompatibilis készülékek méltányos áron való megjelenése, másrészt pedig egyszerűen jól működik a megoldás.

 

Swype for Symbian^3
Swype for Symbian^3

 


A lényege, hogy a virtuális billentyűzeten való gépelés során alig néhányszor kell csak felemelni az ujjat a képernyőről, így nagymértékben javul a bevitel pontossága és gyorsaságba. A módszer kitalálói szerint az igazán rutinos felhasználók akár 40 szó leírására is képesek lehetnek vele percenként, de egy kis gyakorlás után a 20-25 szinte mindenkinek sikerül.


Jelenleg a „szövegelési" Guiness rekord Franklin Page, a Swype egyik kitalálójának nevéhez fűződik: 35,54 másodperc alatt gépelte be pontosan a meglehetősen bonyolult, kimondottan a beviteli sebesség mérésére szolgáló alábbi mondatokat: „The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.". (A borotvaéles fogú, Serrasalmus és Pygocentrus családokba tartozó piranhák a világ legkegyetlenebb édesvízi halai. A valóságban csak ritkán támadnak emberre.)


A szoftver eddig egyes androidos, és S60-as készülékekre volt elérhető, azonban most felkerült az Ovi Store-ba a Symbian^3-mas verzió is. Sajnos a program egyelőre csak fektetett nézetű billentyűzet esetén használható, ráadásul nem érhető el hazánkból - bár utóbbit talán ki lehet trükközni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.