Hirdetés

Nem nyűgözte le a DxOMarkot a Sony Xperia 1 III kijelzője



|

Hiába a magas ár, a Sony üdvöskéje alaposan elmaradt a nagy vetélytársakhoz képest.

Hirdetés

Az eredetileg kamerák és objektívek tesztelésére szakosodott DxOMark toplistája az utóbbi években egyfajta univerzális mércévé vált a mobiltelefonok fotós-videós képességek szerinti rangsorolásában.

Habár sokan figyelmeztetnek, hogy a weboldal értékelési rendszerének is megvannak a maga gyengeségei, tavaly óta már a kijelzőket is minősítik a DxOMark szakértői, melyhez a valós helyzetek vizsgálatán túl 400 féle mérést és 20 órányi laboratóriumi tesztelést alkalmaznak.

Hirdetés

Legutóbb a Sony augusztusban bemutatott zászlóshajóját, az 1299 euróért kínált Xperia 1 III-at vizsgálták meg, az eredmény pedig lelombozó a készülék árához képest. A 6,5 colos, 4K/120 Hz-es OLED-panelnek csak a 21. helyet sikerült megcsípnie.

Pontszám szerint ez 86 pontot jelent, ami 13 ponttal marad el a jelenlegi listavezető iPhone 13 Pro Maxtól, 7-tel pedig az alap iPhone 13-mal holtversenyben második Huawei P50 Prótól. A DxOMark a vetélytársaknál alacsonyabb csúcs fényerősség és az észrevehetően zöldes színek miatt értékelte gyengébben a Sony modelljét, az utóbbi kapcsán azonban nem árt megjegyezni, hogy ez akár a teszten használt készülék egyedi hibájából is adódhatott.

A Sony Xperia 1 III DxOMark-adatlapja itt böngészhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.