Hirdetés

Névtelen csúcsmobilt jelentett be az Acer



|

A fémházas okostelefonba 1024×480 pixeles kijelző került, ráadásul a HSDPA-modem is 14 megabites.

Hirdetés

A tajvani gyártó New Yorkban megtartotta az idei legfurcsább sajtótájékoztatóját, amelyen bemutattak egy okostelefont, és két táblagépet, ám nevet még egyiknek sem adtak - enyhén szólva is szokatlan helyzet. Ettől függetlenül van miről beszélni, kezdjük a címben beharangozott csúcsmobillal.

 

 


Az Acer által csak „okostelefonnak" nevezett alkalmatosság már ránézésre sem tűnik hétköznapi eszköznek, hiszen egyrészt a fém háza rendkívül elegánsan mutat, másrészt egy hatalmas érintőképernyő került az első felére. A kapacitív panel 4,8 col átlójú, a felbontása pedig 1024×480 pixel - soknak tűnik a 481 520 képpont, ám az összehasonlítás kedvéért az iPhone 4 kijelzője 614 400 pixeles.


Kommunikációs szempontból remekül áll a nevesincs mobil szénája, hiszen a Bluetooth 3.0, és a Wi-Fi 802.11b/g/n-vezérlő mellé került HSDPA/HSUPA-modem is: mobilnetezés esetén a letöltési sebesség elérheti akár a 14,4 megabitet másodpercenként, felfelé valószínűleg 5,76 Mbps a végső határ - utóbbiról nem kaptunk hivatalos tájékoztatást.

 

 


Összesen két kamerával szerelték fel az okostelefont: a hátlapi autofókuszos modell 8 megapixel felbontású, és egy LED-es vakuval is ki lett egészítve, míg a fixfókuszos előlapi szenzor 2 megapixeles. Mivel a telefonban a Qualcomm 1 gigahertzes Snapdragon lapkakészlete dolgozik, így a HD720p felbontású videók rögzítése sem jelent gondot.


Nem tudni, hogy az Acer okostelefonja az Android melyik verziójával kerül piacra, azonban Flash-támogatás mindenképp lesz, amely legalább a 2.2-es verziót jelent. Mivel a jelenlegi álláspont szerint a készülék csak 2011 áprilisában kerülhet forgalomba, így még esélyes a 2.3-mas változattal való megjelenés is. Eddig nem említett tulajdonságok: A-GPS, gyorsulásmérő, szabványos hangkimenet, DLNA-támogatás, HDMI-csatlakozó.

 

 


A két táblagépről már kevesebbet lehet tudni, elvileg ezek az okostelefonnal nagyjából egy időben fognak megjelenni, és szintén legalább 2.2-es Androidot futtatnak majd. A kisebbik modell 7 colos, 1280×800 pixeles a kijelzője, ráadásul 1,2 GHz-en ketyegő, kétmagos Snapdragon SoC dolgozik benne.


A nagyobbik testvér már 10 colos, a kijelzőjének felbontása megegyezik a kisebbik tabletével, de került rá egy 4 megapixeles webkamera is. Előnye, hogy az NVIDIA Tegra 2 lapkakészletnek köszönhetően elvileg már képes akár HD1080p-s videókat is dekódolni, ám a hivatalos tájékoztatás szerint 1280×800 pixelnél még a HDMI-kimeneten keresztül sem hajlandó többet kisajtolni magából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.