Hirdetés

Nyolcmagos Samsung CPU középkategóriás mobilokba



|

14 nanométeres FinFET technológiával készül az Exynos 7870.

Hirdetés

Az okostelefonokba és táblagépekbe szánt lapkakészletek nagyját már évek óta a Qualcomm és MediaTek szállítják. Az állandósult piaci szituáció nem feltétlenül előnyös a fogyasztók számára, remélhetően hamarosan a Samsung személyében trióra bővül az egymással effektíve rivális cégek köre.

Hirdetés


Az elmúlt években elsősorban felső kategóriás lapkakészletekre fókuszált vállalat most újabb taggal bővített a középkategóriás SoC-kínálatát. Az Exynos 7 Octa 7870 a legmodernebb (14nm FinFET) gyártástechnológiával készül, a nyolcmagos processzorában 1,6 GHz-es Cortex-A53 magok dolgoznak. A Mali-T830 grafikus alrendszere maximum 1920×1200 képpontos kijelzők meghajtására képes, a hardveresen dekódolható videók esetében 1080p@60fps a GPU vége.


A Samsung tájékoztatása szerint a 300 / 50 Mbps sebességű LTE modemet tartalmazó Exynos 7870 olyan 30 százalékkal fogyaszt kevesebbet a hasonló 28 nanométeres lapkakészleteknél, ez jókora részt a fentebb említett gyártástechnológiának köszönhető. A termék tömeggyártása még az idei első negyedévben megkezdődik, így talán a harmadik negyedév környékén már piacra is kerülhetnek az első ezt használó mobilok és táblagépek.


(Forrás: Tom's Hardware, AnandTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.