Hirdetés

Palm Pre: akár 1,2 GHz-en is megy



|

Az egyéni kernellel meg lehet duplázni a processzor órajelét.

Hirdetés

A Palm/HP WebOS egyik hatalmas előnye, hogy rendkívül tuning-barát, legyen szó bármilyen apró szoftveres módosításról, vagy akár a hardver megfőzéséről. Utóbbira láthatunk most egy remek példát: a PreCentral egyik fórumozója elérhetővé tette az általa SR71 Blackbirdnek nevezett kernelt, amely a telefon processzorának 600 megahertzes órajelét 1,2 gigahertzre emeli.

 

Palm Pre
Palm Pre

 


Ez valóban fantasztikus eredmény, bár ezen rendszermag nyilván nem általános használatra lett tervezve, és a kipróbálása is csak az igazi ínyenceknek ajánlott. Nagyon könnyen tönkremehet a készülék, ha nem is konkrétan magától a túlhajtástól, akkor a vele járó hőtermeléstől: akár 55 Celsius-fokra is felemelkedhet a CPU hőmérséklete. Erre az esetre van egy védelmi mechanizmus, amely visszaveszi az órajelet 500 MHz-re, bár addigra már le szokott fagyni az operációs rendszer.


A Qualcommnak már van gyárilag 1,3 GHz-en ketyegő, a Snapdragon családba tartozó ARM-processzora, amely elvileg az év végén fog kész termékekben is megjelenni. Várhatóan ezek közül több Windows Phone 7-es telefon lesz, ha hihetünk a pletykáknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.