Hirdetés

Videón versenyez egymással a Huawei operációs rendszere és az Android



|

Sebességteszten mérték össze a HarmonyOS-t a Google rendszerével, nem meglepő az eredmény.

Hirdetés

Utoljára márciusban adtunk hírt a Huawei saját fejlesztésű mobil operációs rendszeréről, amikor kiderült, hogy a Mate X2 lesz a gyártó első mobilja, amely már a HarmonyOS-t fogja használni. Az új platformot az hívta életre, hogy a Trump-adminisztráció nemzetbiztonsági okokra hivatkozva eltiltotta az amerikai cégeket a Huawei-jel való üzleteléstől, lehetetlenné téve az Android licencelését a Google-től.

A 2019-ben leleplezett HarmonyOS már a 2.0-s verziónál jár, s éppen a harmadik, utolsónak szánt bétáját tapossa, ami március végén élesedett. A CREATOR STUDIO nevű YouTube-csatorna nemrég közzétett egy videót, amin egy ilyen, Developer Beta3-as HarmonyOS-t futtató telefon látható egy hagyományos, Huawei EMUI 11-gyel üzemelő készülék mellett.

Hirdetés

Az app-nyitogatós sebességteszten nincs hatalmas különbség a két rendszer között, de a licencelt Androidra épülő  EMUI 11 itt-ott érezhetően gyorsabban teszi a dolgát. Azt azonban nem árt megismételni, hogy a HarmonyOS csak a béta fázisnál jár, ráadásul az is egyértelmű, hogy a videón két különböző mobil szerepel, ami közel sem jó alap az összehasonlításhoz.

Mindazonáltal később sem érdemes hatalmas különbségekre számítani a HarmonyOS-t illetően. A Huawei ugyan sokáig azt állította, hogy az operációs rendszerük független fejlesztés, ám az Ars Technica februári leleplező cikke egyértelműen bizonyította, hogy a platform valójában csak az android egy újabb változata lesz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.