Hirdetés

Vodafone Simply - egyszerűen nagyszerű!



|

A Vodafone a Sagem készülékgyártóval együttműködve alakította ki a Simply sorozatot.

Hirdetés

A készülékek (mint az ahogy nevükben is benne foglaltatik: Simply) csak a legegyszerűbb szolgáltatásokat tartalmazzák, ezzel minden kétséget kizáróan a mobilkészülékeket nehezebben kezelő rétegeket célozzák meg.
Egyik készülékről sem állíthatjuk, hogy kis-könnyed szerkezet, első érintésre nehéznek tűnnek. A nem első osztályú minőségű műanyag fedőlapok vastagságuknak köszönhetően viszonylag masszív látszatot kölcsönöznek a telefonoknak. A Designról nem lehet túl sok mindent elmondani. A VS1 modell lekerekített széleivel, kényelmesebb fogásával, összességében fiatalosabb képet alkot, mint társa a VS2, amely egy Sharp GX17-es felnagyított változatára hasonlít, fekete színe javít az összképen, elegánsabbá teszi.
A Simply-k oldalán külön gombokkal szabályozhatjuk a hangerőt, megválaszthatjuk a profilokat (csöndes, rezgő stb.) és a billentyűzetet is lezárhatjuk, így nem kell ezekhez órákon át keresgélni a menüben. A kijelző fölött mindkét esetben három gombot találunk, amelyekkel a következő funkciók érhetőek el: telefonkönyv, üzenetek/híváslista (LOG) illetve az alapképernyő.
A képernyők mérete összességében jó, a VS1 és a VS2 is egy 65 ezer színű TFT LCD kijelzővel van ellátva, ami a közepes kategóriába tartozik.
Kezdéskor a képernyőn a legfontosabb információk láthatók: akkutöltöttség, térerő, profil és saját szám. A kijelző bal alsó sarkából a beállítások menüpontra ugorhatunk, míg a jobb oldalon amolyan használati utasítást találunk.
Új üzenet érkezésekor, ezt jelezvén egy külön üzenet gomb világít , és a telefon a Log menüre vált, ahol rögtön meg is tekinthetjük az sms-t, és válaszolhatunk is arra. Az ismeretlen bejövő / kimenő hívások telefonszámait közvetlenül a beszélgetés után elmenthetjük. A nem fogadott hívásokról a főképernyőn tájékozódhatunk.
A Simply-k nem tartalmaznak sok "zavaró" extrát, ezzel is egyszerűbbé téve használatukat. Tudunk MMS-t közvetíteni (fogadás-továbbküldés), de sajátmagunk nem tudunk MMS-t szerkeszteni. A memória 4 MB-os: ez viszonylag sok telefonszám és üzenet tárolására alkalmas. A többszólamú csengőhangok nem a legércesebbek, minőségüket a közepes kategóriába sorolnám.
A VS modelleken tartott információkat számítógépre is átmenthetjük (a csatlakoztatást egy USB kábellel tudjuk megoldani). Az akkumulátor rövid töltésideje ellenére akár 5-6 napig is kitart hű felhasználója mellett!
Összegzés: viszonylag nagy méret és súly, egyszerű kezelhetőség, áttekinthetőség, nincs felesleges extra
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.