Telepítetted ezeket az Edge bővítményeket? Ellenőrizd őket gyorsan!



|

A magukat másnak álcázó szoftverek kéretlen reklámokkal egészítették ki a meglátogatott weboldalakat.

Hirdetés

A Microsoft Edge böngészője, amióta Chromium alapokon nyugszik, nagyon jó teljesítményt nyújt, és népszerűsége is folyamatosan nő. A Microsoft nemrégiben nyitotta meg saját alkalmazásboltját is - korábban csak a Chrome bővítményeket lehetett telepíteni. Az alkalmazásbolt kínálatát természetesen a vállalat folyamatosan monitorozza, a szabályzatot megszegő (például vírusos) alkalmazások után kutatva.

A szűrőn az elmúlt hetekben több app is fennakadt; a vállalat összesen 18 szoftver távolított el, és azt javasolja mindenkinek, aki telepítette egyik vagy másik plugint, hogy azonnal távolítsa el azt böngészőjéből.

Hirdetés

A 18 app két csoportra bontható; az elsőbe olyan appok tartoztak, amelyek egy-egy szolgáltatás hivatalos applikációjának adták ki magukat, noha a szolgáltatás üzemeltetője nem készített Edge alá telepíthető plugint. Ebbe a csoportba tartozik a NordVPN, az Adguard VPN, a TunnelBear VPN, a Ublock Adblock Plus, a Greasemonkey és a Wayback Machine.

A másik csoportba olyan bővítmények kerültek, amelyeket Chrome-hoz készített, legális verziólból portoltak, de a "fejlesztők" saját kódot is elrejtettek az Edge-hez írt változatban. (The Great Suspender, Floating Player, Go Back With Backspace, friGate CDN, Full Page Screenshot, One Cluck URL Shortener, Guru Cleaner, Grammar and Spelling Checker, Enable Right Click, FNAF, Night Shift Redux és Old Layout Facebook.)

Szerencsére a módosított verziók "csak" hirdetéseket helyeztek el a meglátogatott weboldalakban. Az eset ugyanakkor rávilágít arra, hogy az Edge már 10 százalék körüli piaci részesedéssel is elég vonzó ahhoz, hogy a csalók energiát fektessenek direkt csak ezt a böngészőt támadó megoldásokra.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.