Hirdetés

100 millió T-Mobile ügyfél személyes adatai szivároghattak ki



|

Az interneten árulják az azonosítószámokból és lakcímekből álló csomagot, ami a jelek szerint valódinak tűnik.

Hirdetés

Komoly adatlopás áldozatai lehettek a T-Mobile amerikai felhasználói. Valaki (vagy valakik) ugyanis 100 millió ember személyes adatait árulja az interneten, azt állítva, hogy a cég ügyfelei szerepelnek a csomagban.

Elsőként a Vice-csoporthoz tartozó Motherboard hozta le a hírt. A portál kapcsolatba is lépett az eladóval, a portékából kért mintát szemügyre véve pedig arra jutott, hogy az adatok valódinak tűnnek.

Hirdetés

A csomag elvileg rendkívül érzékeny információkat (név, társadalombiztosítási szám, lakcím, telefonszám, jogosítvány száma) tartalmaz, kizárólag a T-Mobile amerikai felhasználóitól. Állítása szerint az elkövető a vállalat több szerverének feltörésével jutott hozzá az adathalmazhoz.

A The Verge-hez eljuttatott nyilatkozatában a T-Mobile USA csak annyit közölt, hogy már "aktív nyomozás" alatt áll az eset, s hogy egyelőre nem tudnak további információkkal szolgálni az ügy kapcsán.

Nem ez lenne az első példa az amerikai T-Mobile adatainak kiszivárgására. Legutóbb például decemberben került a hírekbe egy hasonló akció, melynek során hívásadatok és telefonszámok juthattak illetéktelen kezekbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.