Hirdetés

2030-ra Nagy-Britannia minden háztartást szélenergia segítségével látna el árammal



|

160 millió fontot költenek el erre a projektre első körben, a cél az, hogy 2030-ra megvalósítsák ezt a környezettudatos elképzelést.

Hirdetés

Nagy-Britannia továbbra is sok olyan projekten dolgozik, ami a megújuló és a környezettudatos energiára való váltást ösztönzi, segíti. Egy szélesebb körű törekvés keretében Boris Johnson nemrég arról beszélt, hogy a brit kormány 160 millió fontos kezdeti befektetéssel a szélenergia használatát szeretné felpörgetni.

A pénzből olyan gyárakat építenek, amelyek szélturbinákat termelnek majd, illetve ezek üzembe helyezéséhez szükséges eszközöket. 

Hirdetés

A cél az, hogy 2030-ra minden angol, skót, északír és walesi háztartásba ezek a turbinák termeljék az áramot. Ehhez nagyjából 40 GW energiára lesz szüksége a briteknek. 

A szakértők szerint komoly célt tűzött ki maga elé a brit kormány, és egyelőre nem tudni, hogy sikerül-e összehozni, hiszen 10 év nem sok idő, ha arról van szó, hogy egy egész ország energiaellátását megreformálják. Sokak szerint azonban okozhat meglepetést ilyen téren a brit vezetés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.