Hirdetés

208 ezer km/órás sebességgel halad felénk egy meteorraj



|

Augusztus 12. és 13. éjszaka kell majd az égboltot figyelni.

Hirdetés

Elég nagy szerencse kell ahhoz, hogy az éjszakai égboltot kémlelve az ember pont ki tudjon szúrni egy meteort, vagy népies nevén hullócsillagot. Erre nagyobb az esély nyár végén, mikor bolygónk áthalad az üstökösök által hagyott porfelhőkön. Hamarosan pontosan ez fog újra megtörténni.

Többféle visszatérő meteorrajt meg tudunk különböztetni, ezek közül a legismertebbek a Leonidák, Quadrantidák, Lyridák, valamint a Perseidák. A napokban az utóbbi fog ideérni hozzánk, jelenleg 208 ezer km/órás sebességgel halad a Föld felé.

Hirdetés

A meteorraj megfigyelésére leginkább a 21-23 óra közötti időszak alkalmas, ha nem szeretnétek lemaradni az égi eseményről, akkor augusztus 12. és 13. éjszaka lesz érdemes az eget kémlelni. 

Óránként simán láthatnak majd a szemfülesek akár 20-30 hullócsillagot is, így ha érdekel benneteket ez a látványosság, akkor vétek lenne kihagyni ezt a lehetőséget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.