Hirdetés

A DxOMark szerint a Galaxy S10+ kamerában lenyomja a Pixel 4-et



|

A DxOMark szerint nagyszerű kamerarendszert kapott a Google Pixel 4, de nem mondható a legjobbnak.

Hirdetés

A Google Pixel mobiljait sokan évek óta a mobilfotózás királyainak tartják, ugyanakkor egyre többen látják be, hogy manapság már inkább azt kell eldöntenünk, hogy mely gyártó algoritmusait kedveljük jobban, a valóságot ugyanis egyre ritkábban adják vissza 100 százalékban a csúcsmobilok fotói (a túlszaturált színek, nagyon felerősített kontrasztok és hasonló tuningelemek miatt). A DxOMark teszteredményei szerint a Pixel 4 szintén remekül sikerült, de nem a világ legjobbja. 

Hirdetés

Összesítésben a csapat 112 pontot ítélt oda a Google Pixel 4-nek, ezzel a tavalyi Huawei Mate 20 Próval van egy szinten, a nyolcadik helyen. Megelőzi többek között a OnePlus 7 Pro, a Samsung Galaxy S10+, a Galaxy Note 10 5G és a Huawei Mate 30 Pro is. 

Az állóképek tesztjén 117 pontot szerzett a Pixel 4, vagyis a Mate 20 Pro, a OnePlus 7 Pro, a Galaxy Note 10 5G és a Mate 30 Pro is megelőzi. A legtöbb esetben a hiányos részletekre panaszkodtak a szakértők. Hozzátesz ugyanakkor a vártnál gyengébb pontszámhoz az is, hogy a Pixel 4-en nincs ultraszéles kamera, pedig azért extra pontot ad a DxOMark - persze nem annyit, hogy ezzel megverné a riválisait a Pixel 4. 

Videózás terén a 101 ponttal a Galaxy Note 10 5G-vel van egy szinten a Google mobil, szelfiben a 92 pont pedig azt jelenti, hogy rosszabb, mint a Galaxy S10+. 

Fontos megjegyeznünk, hogy a DxOMark tesztjei bár hasznos összehasonlítási alapot adhatnak, kár lenne csak ez alapján megítélni a csúcskészülékek kamerás tudását. Több alapos teszt átböngészése pontosabb képet adhat.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.