Hirdetés

A februári PC World behálózza olvasóit



|

Friss lapszámunkból megtudod, hogyan turbózhatod fel hálózatodat, miként gondoskodhatsz a biztonságáról, és mi vár rád a gigabiten túl. Az ajándék játék és segédprogramok ezúttal is a csomag részét képezik.

Hirdetés

Ha más nem, a lassan már egy teljes esztendeje életünk szerves részét képező home office és a digitális oktatás bevezetése rávilágított a stabil, megbízható és nem utolsósorban kellően gyors internetkapcsolat fontosságára. Épp ezért lényeges, hogy egy kis utánajárással akár legproblémásabb hálózatot is meg lehet zabolázni.

Februári fókusztémánk tehát a hálózatoké, ennek megfelelően gondosan körüljárjuk a routerek megfelelő konfigurálásának, a hálózat felépítésének, valamint a belső védelem kialakításának kérdését is. Sőt megmutatjuk, milyen előnyökkel jár, ha rászánod magad, hogy átlépj a multi-gig érába, akár vezetékes, akár zsinór nélküli netet használsz.

Hirdetés

Természetesen bőven akadnak más érkekességek is a 30. évébe lépett magazin legújabb számában: példának okáért utánajártunk annak, hogy az olcsóbb mobilok gyártói milyen módszereket bevetve tudják alacsonyan tartani az árakat, megemlékeztünk a szép csendben kimúlt Flashről és lezártuk a hazai játékosok szokásait vizsgáló cikksorozatunkat.

További témáink részletesen:

2021 legnagyobb dobásai

A januári PC Worldben felidéztük a mögöttünk hagyott év legjelentősebb fejlesztéseit, és az IT-szektor mindennapjainkat átformáló trendjeit. Most viszont a kristálygömb mélyére bámulunk, és minden lehetséges forgatókönyvet megvizsgálva számba vesszük azokat a technológiákat és szolgáltatásokat, amelyek várhatóan előtérbe kerülnek.

Kajacsata

Míg korábban sokszor csak kényelmi megfontolásból rendeltük házhoz az ételt, most nem ritkán szükségmegoldásként tekinthetünk erre a szolgáltatásra úgy az éttermek, mint vendégeik szemszögéből. Leteszteltük a két legnagyobb - tehát az ország számos pontján és nem csak a fővárosban tevékeny - szolgáltató, azaz a Netpincér és a Wolt appját.

Mivel játszunk 2021-ben?

Minden jel szerint a kizárólag új generációs gépekre szánt alkotások száma elenyésző lesz, a készlethiány miatt még jó darabig kénytelenek a kifutó konzolokra is megjelentetni játékaikat a kiadók. Mindazonáltal a részben tavalyról átcsúszott címek miatt is roppant ígéretes év áll előttünk, így aztán a legnagyobb fejtörést az okozta, hogy melyiket hagyjuk ki az összeállításból.

Számold fel a Windows-fékeket!

Hardveres és szoftveres okai is lehetnek annak, hogy egy örökkévalóságig tart, amíg a bekapcsolást követően feláll az operációs rendszered, és utána is csigatempóban teszi a dolgát. Segítünk felismerni az erőforrásokat feleslegesen foglaló alkalmazásokat, az anomáliákért felelős helytelen beállításokat, és megoldást is kínálunk minden helyzetre.

A februári PC World mellé az ingyenes vírusvédelmi kódokon (ESET, G Data, Bitdefender) felül ajándékba adjuk az Ashampoo Photo Optimizer 2020 és az IObit Protected Folder Pro szoftverek kulcsát. Olvasóink most is steames teljes játékkal kapcsolódhatnak ki, ebben a hónapban a Crookz - The Big Heist kódját igényelhetik a PC World Pluson. A '70-es évek hangulatát árasztó taktikai játékban egy profi kasszafúrókból, besurranó tolvajokból, verőlegényekből és elektronikai rendszerek szakértőiből verbuvált rablóbanda pátyolgatása a feladatunk, és hogy egyre rizikósabb balhékat is megúszva bosszút álljunk egykori társunkon, aki elárult bennünket.

Tartalom

Trend

A WhatsApp trónfosztása

Hírek

Szerkesztőink ajánlják

Vélemények viharában: Közösségi média vs. politikusok

Fókusz

Turbózd fel hálózatodat!

A gigabiten túl

Biztonságban az otthoni hálózaton

A NAS ereje

TP-Link Archer AX73

AVM Fritz!Box 6850 LTE

QNAP Qhora-301W

Honor Router 3

Eszközök

2021 legnagyobb dobásai

A filléres mobilok sötét titkai

Sony KD-48A9

LG OLED48CX

Asus ZenBook Flip S UX371

Philips Brilliance 329P1H

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Genesis Rhod 500 RGB

Genesis Selen 400

ZTE Nubia Red Magic 5G

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Harc a javítható eszközökért

Piactér

Szoftver

Kajacsata

Ég veled, Flash!

A hónap mobilalkalmazásai

A hónap szoftverei

Nero Platinum 2021

IObit Protected Folder Pro (PC World Plus)

Ashampoo Photo Optimizer 2020 (PC World Plus)

GameStar

Mivel játszunk 2021-ben?

A nagy gamerkutatás - 3. rész

Ajándék játék: Crookz - The Big Heist (PC World Plus)

A hónap játéka: Hitman 3

A sakk a következő e-sport?

Tippek

Számold fel a Windows-fékeket!

Így lesz biztonságos a weboldalad

Kapd el, ha tudod!

Jelszó, gépelés nélkül

Segélyvonal

A magazinunk digitális változatát megtalálod a Digitalstand oldalán (a teljes verziók a szoftvereket is tartalmazó változatnál érhetőek el). Ha pedig belelapoznál az aktuális lapszámba, látogasd meg a Facebook galériánkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.