Hirdetés

A Huawei mobilok vírusként azonosítják a hivatalos Google-appot



|

Bizarr hibát produkálnak a kínai gyártó egyes mobiljai.

Hirdetés

Az Egyesült Államok és a Kína között dúló rivalizálás egyik legnagyobb vesztese a Huawei, amely az USA által kivetett gazdasági szankciók miatt 2019 óta nem kínálhatja a mobiljain a Google hivatalos szolgáltatásait, az viszont továbbra is megoldható, hogy a felhasználók kerülőutakon telepítsék a G-betűs alkalmazásokat.

Aki így tett, azt most egy ijesztő üzenet fogadhatja, egyes beszámolók alapján ugyanis egyes Huawei telefonok egyik napról a másikra vírusként kezdték azonosítani a Google kereső hivatalos appját.

Hirdetés

A jelenségre a 9to5Google hívta fel a figyelmet a Redditen és a Google saját fórumán megosztott felhasználói beszámolók nyomán. Ezek alapján az érintett mobilokon a Huawei Phone Manager dobja fel a figyelmeztetést, hogy a Google alkalmazás fertőzöttnek tűnik, ezért az azonnali eltávolítása javasolt.

A telefonok úgy érzékelik, hogy a hivatalos keresőappban egy trójai vírus (TrojanSMS-PA) rejtőzik, ami felnőtt tartalmakért való fizetésre csábíthatja a felhasználókat, alkalmazások telepítését indíthatja el vagy ellophatja az adataikat, akár anyagi károkat is okozva. Ez természetesen nem igaz, így minden bizonnyal a Huawei beépített védelmében van a hiba.

Pontosan nem tudni, hogy a gyártó mely készülékein jelentkezik a probléma, de a kommentek között a P20 Pro, a P30 Lite, az Y9, az Y9s, a Mate 20 és a Nova 5T, illetve néhány Honor modell (Honor 20, Honor View 20) is említésre kerül. Ami a megoldást illeti, az egyik tipp a Phone Manager alkalmazás gyorsítótárának kiürítését javasolja, míg olyan felhasználó is akadt, akinél pár nap után magától eltűnt a figyelmeztetés.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.