Hirdetés

A Huawei nem váltja le az Androidot



|

A vállalat egyik vezetője maga tett pontot az ügy végére: a Huawei nem fejleszti az Android riválisát, és nem váltja le a Google rendszerét.

Hirdetés

Régóta pletykálnak arról, hogy a Huawei fejleszti az Android ellenfelét. Az EMUI 9.0 közeledtével azonban a cég úgy vélte, jó alkalom kínálkozik arra, hogy végre tiszta vizet öntsenek a pohárba. A vállalat egyik vezetője, dr. Wang Chenglu ezért maga válaszolt a témával kapcsolatos kérdésekre

Hirdetés

A Huaweinek nincsenek olyan tervei, hogy leváltsa az Androidot. Az ügyvezető szerint persze nem lenne nehéz megoldani a feladatot, elvégre az EMUI aktív fejlesztése miatt ehhez minden adott a Huawei számára. A valódi problémát az jelentené, hogy nem lenne megfelelő apptámogatás az új platformon. 

Az elmúlt években az Android és az iOS olyan uralmat építettek ki a piacon, amelynek köszönhetően egyedülálló támogatást élveznek az appok terén. Ehhez a fogyasztók mostanra hozzászoktak, tehát a Huawei saját rendszere ugyanabba a hibába futna, mint a Tizen vagy a Windows 10 Mobile. 

További gondot okozna, hogy rengeteg megállapodásra lenne szükség a Huawei és a partnerei között, illetve a szolgáltatókat is rá kellene venni az új rendszer bevezetésére. 

Bár egy saját rendszerrel jól járna a Huawei és részben függetlenedne a Google-től, üzleti szempontból teljesen értelmetlen lenne a húzás, még akkor is, ha a Huawei a világ legnagyobb gyártójává léphet elő néhány éven belül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.