Hirdetés

A Huawei P30 Pro összes kamerája Sony szenzort használ



|

Darabokra szedték a Huawei csúcsmobilját, és kiderült, hogy a remek fotós teljesítménye részben a Sonynak köszönhető.

Hirdetés

A Huawei P30 Pro megjelenése óta a média nagy része a készülék kiváló kamerarendszerét dicsérgeti - egyébként a tesztünkben mi is így teszünk. A képminőség remek, bár egyesek szerint nem a legjobb a mezőnyben (az összehasonlító tesztekben sokszor a Galaxy S10 és az iPhone XS kerülnek ki győztesként). A P30 Pro éjszakai teljesítményét és zoomolási képességét ugyanakkor egyetlen másik eszköz sem igazán tudja felülmúlni. 

Hirdetés

A Huawei a négy kamerából álló rendszert a Leica segítségével alkotta meg, a System Plus Consulting legutóbbi boncolása azonban kiderítette, hogy a sikert részben a Sonynak is köszönheti a Huawei. A P30 Pro mind a négy hátlapi kamerája ugyanis Sony szenzort használ. 

A 40 megapixeles fő kamera, a telefotós, az ultraszéles és a ToF kamera egyaránt Sony technológiára építkezik. A dual szenzor RYYB szűrőt használ, a fő modul RGB-s konfigurációra épít. Az RYYB a több fény begyűjtését segíti. 

A Leica általában a lencséken és a képkezelő szoftveren dolgozik együtt a Huawei szakembereivel. A P30 Pro sikere azonban úgy tűnik, részben a Sonynak is köszönhető. A mobilpiacon a legtöbb nagy gyártó jelenleg Sony szenzorokra építkezik, ugyanakkor ironikus módon a Sony ennek ellenére évek óta nem tud összerakni egy olyan okostelefont, ami fotózás terén megszorongatná a legjobbakat. Vagyis a jó hardverhez elengedhetetlen a szoftveres feldolgozás fejlesztése is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.