Hirdetés

A jövőben könnyebben átugorhatják a felesleges rizsázást a YouTube Premium felhasználók



|

Egy ígéretes kényelmi fejlesztés bukkant fel a YouTube kísérleti funkciói között.

Hirdetés

A YouTube kétségtelenül a legsokoldalúbb videós platformmá nőtte ki magát, ahol az elképzelhető összes témában találhatunk néznivalót, a készítőik viszont gyakran hajlamosak elnyújtani az anyagaikat, hogy több reklámszünetet tudjanak elhelyezni bennük, hogy időt szakíthassanak a szponzoraik bemutatására, vagy egyszerűen csak hogy kerekebb legyen a szkript.

Akármi is álljon a háttérben, felhasználóként igencsak bosszantót tud lenni, hogy állandóan keresgélni kell a lényeget a sok rizsázásban, a YouTube viszont már dolgozik a megoldáson.

Hirdetés

A 9to5Google beszámolója alapján ugyanis a videós platform kísérleti fejlesztései között felbukkant egy új funkció, amely a dupla érintéses gyorspörgetéshez hasonlóan működik, ám nem 10 másodpercet ugrik előre a felvételben, hanem automatikusan a számunkra releváns részhez navigál. Ehhez először duplán meg kell érintenünk a lejátszási felületet, ekkor pedig felugrik egy új gomb, amit megnyomva egyből a lényegre ugorhatunk.

Jobban mondva csak azok, akik részt vehetnek a kísérletben, ez pedig jelenleg amerikai YouTube Premium előfizetők egy szűk csoportját jelenti. A videómegosztó állítólag gépi tanulás segítségével elemzi a nézői szokásokat, így tudja megtippelni, hogy hová kell ugrania az intelligens pörgetés során. A YouTube szerint a funkció csak arra alkalmas videókkal működik, azt viszont nem részletezte az üzemeltető, hogy mit takar ez a feltétel.

Természetesen semmi sem garantálja, hogy végül élesben is elrajtol a megoldás, az ötlet mindenesetre érdekesnek hangzik, és jó adalék lehetne a YouTube Premium szolgáltatásaihoz, már amennyiben valóban hatékonyan működik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.