Hirdetés

A koncertfotókra és az iPhone babérjaira utazik a vivo új csúcstelefonja



|

A világ legnagyobb felbontású telefotó lencséjével lép színre be a vivo X100 Ultra.

Hirdetés

Európában ugyan valamivel később ismerték meg a nevét a vásárlók, de az Oppót, a Realme-t és a OnePlust is a testvérmárkái között tudó Vivo története egészen 2009-ig nyúlik vissza, a Statcounter áprilisi adatai alapján pedig a márka már 4,91%-ot hasít ki a globális okostelefonos piacból, így nemcsak Kínában, hanem világszinten is szemmel látható jelenléttel bír.

A BBK Electronicshez tartozó gyártó aktuális csúcsmobilja, az eredetileg novemberben bemutatott X100 Pro néhány hónapja már egyes európai országokban is kapható, a cég pedig nem várja meg az őszt az újabb frissítéssel, hanem hamarosan leleplezi a következő bajnokot, az X100 Ultrát, ami főként kamerás fronton igyekszik odatenni magát.

Hirdetés

A Weibo közösségi oldalon megosztott posztokban ugyanis nemrég maga a vállalat és a márkáért felelős alelnök Jia Jingdong is megerősítették, hogy május 13-án kerül sor az új zászlóshajó bemutatójára, amelyben a világon elsőként egy 200 MP-es felbontású periszkópos telefotó kamera kap majd helyet, ami a Samsung HP9 szenzorán alapszik. A gyártó szerint ez lesz a piac "legerősebb, kromatikusaberráció-korrekcióval felszerelt periszkópos telefotó kamerája".

A rekorder zoomakerát egy 50 MP-es LYT-900 fő képalkotó és egy 50 MP-es ultraszéles lencse fogják kiegészíteni, a vivo pedig azt ígéri, hogy ezek a V3+ chippel megtámogatva az "Apple-höz mérhető" videós képességekkel vértezik fel a készüléket. Ez nem csekély vállalás, hiszen az iPhone 15 Pro és Pro Max jelenleg a világ legjobb videós mobiljainak számítanak a DXOMARK rangsorán, viszont a harmadik helyen már a vivo egyik rokona, a márciusban piacra dobott Oppo Find X7 Ultra áll.

Jingdong emellett azt is elárulta, hogy az X100 Ultra fejlesztése során kiemelt figyelmet szenteltek a koncertfotóknak, amelyek számos nehézséget tartogatnak a színpad távolságától a dinamikusan változó fényeken át az előadók kiszámíthatatlan mozgásáig.  A vivo azonban leküzdötte az akadályt, és egy "példa nélküli, egyedi" koncerttelefont hoztak létre, legalábbis ami a telefotó lencse képességeit illeti.

További érdekesség, hogy a készülék Thanos kódnéven fut, utalva a Marvel hírhedt képregényes főgonoszára, ám az X100 Ultra nem hat Végtelen Kő összegyűjtését vette célba, hanem hat fotós kihívás teljesítését. Ezek közül az egyik a már említett koncertfotóké, a többi pedig a nagy sebességű felvételeké, a gyenge fényviszonyoknál lőtt portréké, a csillagfotózásé, a sarkköri fotózásé, valamint a makró felvételeké és a napfény megörökítéséé.

Azt persze majd a független tesztek fogják eldönteni, hogy a kínai gyártó mennyire boldogult el mindezzel, arról pedig egyelőre nem szól a fáma, hogy az X100 Ultra is érkezik-e Európába, és ha igen, mikor kerülhet sor a rajtra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.