Hirdetés

A Microsoft végre meghajlik a felhasználók akarata előtt



|

Alapértelmezetté válik a Wordben, aminek mindig is annak kellett volna lennie.

Hirdetés

Aki rendszeresen használja a Microsoft szövegszerkesztőjét, a Wordot, bizonyára járt már úgy, hogy egy dokumentumba történő beillesztés alkalmával az ismert billentyűkombinációt használta a menü helyett. A Ctrl+V gombok együttes használata rendkívül kényelmes és gyors megoldás, ám ha a máshonnan átemelni kívánt szövegrészlet formázása nem egyezik meg a céldokumentuméval az esztétikailag nem biztos, hogy a legjobb megoldás.

Ilyen esetekben ugyanis a Ctrl+V páros megtartja az átmásolt szöveg formátumát, ami nem feltétlenül egyezik meg azzal, ahova illeszteni szeretnénk. Ilyenkor persze egy gyors visszavonás, és a megfelelő opció kiválasztása a hármas listából szinte azonnal orvosolja a problémát. Az alapbeállítás átgondolatlanságát talán az mutatja leginkább, hogy a fenti hiba a felhasználók többségével a mai napig rendszeresen előfordul.

Úgy tűnik azonban, hogy ennek az indokolatlanul hosszúra nyúlt időszaknak most végre búcsút inthetünk, hiszen a Microsoft nemrég az ügyfelek kitartó visszajelzéseire reagálva megváltoztatta a szoftver alapértelmezett beillesztési funkcióját.

Hirdetés

A szoftver használói azt vehetik észre a jövőben, hogy a dokumentumokba beillesztett szövegrészlet alapértelmezés szerint illeszkedni fog a célszöveg formázásába. Az átállás érdekében a vállalat a közelmúltban néhány billentyűparancsot is módosított, hogy helyet adjon az új beillesztési opciónak.

A szöveg Wordbe történő beillesztése során a program általában több lehetőséget is felkínál a felhasználók számára. A Forrásformázás megtartása pontosan úgy illeszti be a szöveget, ahogy az eredetileg megjelent. A Formázás egyesítése csak a félkövér, dőlt betűs és aláhúzott elemeket tartja meg. Végül a Csak a szöveg megtartása teljesen elveti az eredeti formázást.

A legutóbbi frissítés előtt még az első változat volt az alapértelmezett mód, amikor a felhasználók a beillesztési menü elérése nélkül, a Ctrl+V billentyűkombinációval illesztettek be tartalmat. Úgy tűnik, a Microsoft végre felismerte, hogy ez egy viszonylag kevéssé logikus és - ennek megfelelően - népszerűtlen beállítás is.

A Word új, 2405-ös (Build 17624.20000) vagy annál újabb verziója alapértelmezetté teszi a formátum egyesítési opciót. Akit viszont átprogramoztak az elmúlt évek, és ragaszkodik a korábbi beállításhoz, az a Fájl > Beállítások > Speciális > Kivágás, másolás és beillesztés > Más programokból történő beillesztés menüpont alatt állíthatja vissza az általa preferált opciót.

Kapcsolódó hír, hogy a Microsoft nemrég egy új parancsikont adott a Csak a szöveg megtartása beállítás eléréséhez. A Ctrl + Shift + V ( Macen a Cmd + Shift + V) billentyűkombináció használatával mostantól egyszerű szövegek beillesztése is lehetséges.

Mivel a parancsikon eredetileg a beillesztési formátumfestőt nyitotta meg, a vállalatnak több ikont is meg kellett variálnia. A Microsoft közzétett egy útmutatót az új gyorsbillentyűkhöz, de a felhasználók a Fájl > Beállítások > Menü szalag testreszabása > Billentyűparancsok > Testreszabás alatt is megtekinthetik, és kedvük szerint átvariálhatják azokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.