Hirdetés

A PC-piaccal a Microsoft bevételei is szárnyalnak



|

A redmondiak legfrissebb pénzügyi jelentése alapján a jövőben is futja majd nagy bevásárlásokra.

Hirdetés

Az elmúlt napokban a Microsoft kapcsán többnyire a vállalat költekezéséről szóltak a hírek, hiszen a redmondiak nemrég jelentették be, hogy 68,7 milliárd dollárért felvásárolják a játékipar egyik legnagyobb cégét, az Activision Blizzard Kinget.

Most viszont a bevételek kerülnek terítékre, a vállalat ugyanis közzétette a második pénzügyi negyedévről (Q2) szóló jelentését (a Microsoft július 1-től június 30-ig számítja a teljes pénzügyi évet), melynek alapján a jövőben is akad majd fedezet a hasonló akvizíciókra.

Hirdetés

A Q2-ben ugyanis 20%-kal ugrottak meg a cég bevételei az előző év azonos időszakához képest: a redmondiak 51,7 milliárd dollárt kerestek, s ebből 18,8 milliárd volt a haszon, 21%-os növekedéssel. A gyarapodást most is a felhőbiznisz és az irodai szolgáltatások hajtották. A Microsoft Intelligent Cloud-üzletága 26% növekedéssel 18,3 milliárd dolláros bevételt ért el, míg a Productivity and Business divízió 15,9 milliárd dollárt termelt, 19%-os növekedéssel.

Az eredmény szorosan összefügg a PC-piac töretlen szárnyalásával, ami a vállalat szolgáltatásait is magával húzza. Ez tükröződik abból, hogy a Microsoft a Surface-termékekből és a windowsos OEM-laptopok eladásából származó bevételeit is növelni tudta, 8 és 25%-kal. Remekül teljesített továbbá az Office is, melynek 15%-kal ugrott meg az ügyfelektől származó bevétele, míg a Microsoft 365-re már 56,4 millióan fizettek elő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.