Hirdetés

A Tim Cook-napon ünnepli az Apple bénázását a Waze



|

A Waze dolgozói minden évben megünneplik a Tim Cook-napot, amelyen az Apple Maps kezdeti kudarcára emlékeznek.

Hirdetés

A Waze egy olyan GPS-alapú navigációs app, amely a Google tulajdonában van, és valós idejű navigációt biztosít. Méghozzá úgy, hogy ehhez az adatokat a felhasználóktól gyűjti be: sebességmérésekről, balesetekről és egyéb eseményekről értesülhetünk, és ezek alapján tervezhetjük az útvonalunkat. Noam Bardin, a Waze ügyvezetője nemrég arról beszélt a Business Insidernek, hogy a cége miért ünnepli meg minden évben az úgynevezett Tim Cook-napot. 

Hirdetés

Az Apple Maps még 2012-ben startolt el, és eleinte nagy bukás lett, ugyanis tele volt hibával, sőt, országok neveit is elírták benne. Városok nevei maradtak ki, egyeseket pedig életveszélybe sodort a szolgáltatás. Tim Cook abban az évben nyílt levélben kért elnézést az iOS-es felhasználóktól a problémák miatt. A javításokig azt tanácsolta, hogy a felhasználók átmenetileg térjenek át másra, például a Bingre, a MapQuestre vagy a Waze-re, esetleg a Google és a Nokia térképeire. 

Bardin szerint Cook levele segített feltenni a térképre a Waze-t. És ezért tart Tim Cook-napot a Waze összes dolgozója minden évben, szeptember 28-án. Az extra nyilvánosság ugyanis nem csak közismertté tette a Waze-t, de a Google szemét is felnyitotta rá. Kevesebb mint egy évvel később a Google 1,2 milliárd dollárért vásárolta fel a Waze-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.