Hirdetés

A Vision Pro headset utalhat az iPhone következő nagy kamerás újítására



|

Jóval élethűbb fotókat készíthetnek a jövő iPhone-jai.

Hirdetés

A hónap elején lezajlott WWDC fejlesztői konferencia beváltotta a szivárogtatók által keringetett jóslatokat, hiszen az esemény valóban elhozta az Apple Vision Pro AR/VR headset leleplezését, amely csak valamikor 2024 elején fog megérkezni a boltokba.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a tartalomfogyasztásra fókuszáló prémium termék egyik nagy dobása a gyártó saját fejlesztésű 3D kamerája, amivel térhatású fotókat és videókat készíthetünk, hogy aztán a headseten nézzük vissza azokat.

A TechRadar nemrég ennek kapcsán közölt egy spekulatív cikket, amely arra következtet, hogy idővel az iPhone is megkaphatja az új technológiát. Az oldal szerint lényegében ez lenne a logikus lépés, hiszen ha a mobilunkkal is rögzíthetnénk háromdimenziós emlékeket, az a 3500 dolláros Vision Pro, illetve a 2025-re várt olcsóbb kiadás iránti keresletet is ösztönözhetné.

Hirdetés

Magyarán megeshet, hogy az iPhone következő nagy kamerás fejlesztése a Vision Próban található 3D kamera, vagy legalábbis egy hasonló képalkotó integrálása lehet, vélhetően a drágább Pro és Pro Max készülékekben. A TechRadar ennek kapcsán egy szakértőt is megkérdezett Chris Heinrich személyében, aki a népszerű mobilos 3D-szkenner alkalmazás, a Polycam fejlesztője.

Heinrich pedig rámutatott, hogy a Vision Pro által rögzített fényképek nem tartalmaznak valódi 3D-s modelleket, hanem ún. "sztereoszkópikus" felvételek, amelyek egy effekt segítségével biztosítanak némi fejmozgási lehetőséget. Ha pedig az Apple valóban elhozza a technológiát az iPhone-ra, arra szerinte leghamarabb a headset rajtja után, vagyis a jövő ősszel érkező iPhone 16-sorozatban kerülhet sor.

Fontos ugyanakkor megismételni, hogy ez vegytiszta találgatás, mivel eddig egyetlen szivárgás sem árulkodott arról, hogy az Apple ilyesmire készülne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.