Hirdetés

A YouTube kísérleti jelleggel elrejti a dislike-okat



|

Egy olyan rendszert tesztelnek, ahol csak a tartalomgyártó látja, hányan nyomtak lefelé mutató hüvelykujjat a videóira.

Hirdetés

Egyelőre még csak egy próbaidőszak erejéig néz rá az új rendszerre a YouTube, de ha beválik a dolog, akkor könnyen általánossá válhat a like-dislike megreformálása a legnagyobb videómegosztó platformon.

A cég közleménye szerint "a tartalomgyártók visszajelzéseire válaszul" vezetik be most egyfajta kísérletként azt a megoldás, amelyben már nem lesznek publikusak a dislike-ok, vagyis a "nem tetszik" reakciók a YouTube-videókon.

Hirdetés

Továbbra is lehet majd dislike-ot nyomni, ezeket a lefelé mutató hüvelykujjakat azonban csak és kizárólag maguk a tartalomgyártók fogják látni, tehát ők még mindig tisztában lesznek azzal, ha nézőiknek esetleg nagyon nem tetszett az egyik új videójuk. Minderre a hivatalos kommunikáció szerint azért van szükség, mert egyes videók és tartalomgyártók ellen tudatos dislike-kampányok indultak, melyek során tömegek nyomtak dislike-ot csak azért, hogy "lepontozzák" az adott csatornát, valójában nem a konkrét videó kapcsán nyilvánítottak véleményt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.