Hirdetés

Antiszemita posztok miatt az Instagram és a Twitter is zárolta Kanye West profiljait



|

Még Elon Musknak is sikerült belekeverednie a rapper legújabb botrányába.

Hirdetés

A 24 Grammy-díjjal és 160 millió eladott lemezzel büszkélkedő Kanye West rendszeresen okoz kisebb-nagyobb botrányokat a megszólalásaival, az elmúlt napokban viszont a szokásosnál is magasabb szintre kapcsolt.

Előbb a párizsi divathéten viselt "White Lives Matter" (a fehér életek számítanak) pulóver viselésével verte ki a biztosítékot azoknál, akik szerint ez valójában a feketék jogaiért küzdő Black Lives Matter mozgalom tagadása, s így egyenesen rasszista üzenet, azóta pedig antiszemita közösségi médiás posztokkal borzolta a kedélyeket.

Az újabban Ye néven is futó zenész-producer néhány napja az Instagramra posztolt egy képernyőfotót egy üzenetről, amelyet egy másik zenésznek, Sean "P. Diddy" Combsnak küldött. Az üzenetben az állt, hogy Combsot egy nagyhatalmú zsidó csoport irányítja.

Erre válaszul a Meta üzemeltette platform zárolta West fiókját, aki később a Twitteren jelentkezett egy bejegyzéssel, melyben kijelentette, hogy "death con 3"-as szintet alkalmazna a zsidókkal szemben, ami egy utalás az amerikai haderő veszélyekkel szembeni készültségi szintjeire (DEFCON, összesen 5 ilyen szint van). A posztra érkező kritikákra West azzal válaszolt, hogy ő nem lehet antiszemita, mivel igazából a feketék is zsidók, ez azonban nem hatotta meg a Twittert, amely nemcsak a bejegyzést törölte, de a rapper profilját is zárolta.

Hirdetés

Tekintve, hogy ezt és a White Lives Matter-balhét West mindössze néhány napon belül hozta össze, meglehet, hogy csak egy újabb megkérdőjelezhető PR-kampányról van szó, hasonlóan ahhoz, amikor 2020-ban az amerikai elnöki posztért próbált független jelöltként indulni. Akárhogy is legyen, a zenész most csatlakozott egy másik celeb-politikushoz, Donald Trumphoz, akit szintén kitiltottak a közösségi média nagy részéből. A kérdés, hogy most vajon ő is saját platformot gründol-e.

Az ügybe egyébként a Twittert felvásárolni készülő Elon Musknak is sikerült belekeverednie, a death con 3-as poszt előtt ugyanis West egy fotót is feltöltött Mark Zuckerberggel, amelyben kérdőre vonta a Meta vezetőjét az Instagramról való eltávolítása miatt. A rapper ezzel 2 év kihagyás után aktivizálta magát a mikroblogon, amire reagálva Musk saját posztban üdvözölte a visszatérését, ám ezért most egyesek utólag az antiszemitizmus pártolásával vádolják az üzletembert, nem törődve azzal, hogy két külön bejegyzésről van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.