Hirdetés

A túl drága új Apple billentyűzet miatt háborog a világ



|

350 dollár egy billentyűzetért a legtöbbek szerint eleve rablás, de az főleg kiverte sokaknál a biztosítékot, hogy mindezt a koronavírus-pánik által okozott válság kellős közepén sikerült bejelenteni.

Hirdetés

Az Apple rajongói az utóbbi években már megszokhatták, hogy a gyártó "erősen prémium árazással dolgozik", hogy szépen fogalmazzunk, és a kiegészítői is nagyon drágák. A magyar árak meg eleve külön kategóriának számítanak, amit például az új iPad Pro vételára is tükröz, az alapmodellek mérettől függően 324 990 és 399 990 forintért vihetőek. Ez bizony elég combos árcímke egy táblagépen, laptopszerű funkciók ide vagy oda. A felhasználókat és a médiát azonban ennél sokkal jobban felháborította, hogy az érintőpadot tartalmazó billentyűzetért további 300 vagy 350 dollárt kell fizetni. Mindezt akkor, amikor a koronavírusjárvány hatására óriási gazdasági problémák várhatóak világszerte. 

Hirdetés

A kritikusok rámutattak, hogy más gyártók hasonló termékeit nagyságrendekkel olcsóbban lehet megvásárolni, így hiába kínál remek lehetőségeket és lebegő dizájnt az új Magic Keyboard, a közönség tetszését egyelőre nem nyerte el. Az valamelyest megszokott persze, hogy ha valakinél egy nadrággomb 20 forint, akkor az Apple elnevezi iButtonnak, és valóban szebben és jobban, de 20 ezerért fogja adni - azt eddig mindenki szépen eldöntötte magának, hogy a márkanév és az egyedi tulajdonságok megérnek-e számára ennyi pluszt. Viszont a koronavírus miatt nem csak a makrogazdaság borult orra, hanem keményen megérzi mindenki a saját egyéni szintjén is: elbocsájtások, fizetés nélküli szabadságok, különféle extra költségek miatt ilyenkor piacra dobni egy ennyire túlárazott terméket eléggé fura lépés.

A helyzetet vizsgáló szakértők szerint közel biztosra vehető, hogy az Apple gondos és minőségi tervezése ezúttal is jóval átlag fölötti használati élményt garantál majd, ugyanakkor azt mindenki elismeri, hogy az Apple rossz időzítéssel állt elő a termékkel. Bár nagyszerű megoldásnak tartják, az a szakértők szerint sem túl jó dolog, hogy a 10,2 hüvelykes sima iPadnél is többe kerül a billentyűzet. A túlárazott kiegészítő a gyártó szerint azért kerül ennyibe, mert "több önmagánál": hosszabb távon lehet előnyös, hiszen a laptopok mezőnyéből emel át funkciókat a tabletes világba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.