Hirdetés

Egy férfi azért akarja perelni az Apple-t, mert a felesége megtalálta a prostiknak küldött üzeneteit|

Nehézséget is jelenthet a modern technika, ha az ember hűtlenkedne, de szerencsére mindig ott a pereskedés lehetősége.

Hirdetés

Lássuk be, ha a hülyeség pofátlansággal párosul, akkor nincs olyan gátlás, logika, morális határ, mely gátat szabna ennek a varázslatos kombó pusztító erejének. Egy brit férfi - akire a nemzetközi sajtó csak Richardként hivatkozik - éppen ezt a megállapítást bizonyítja, megpróbálja beperelni az Apple-t, amiért elvált tőle a felesége. A sztori végtelenül egyszerű és banális: megcsalt párja megtalálta az iPhone-járól törölt prostituáltaknak küldött iMessages üzeneteket, amelyek még mindig elérhetőek voltak iMac-en, évek óta tartó alkalmi viszonyokat leleplezve.

A nem túl gerinces, sem túlságosan leleményes Richard nem számított arra, hogy az Apple ökoszisztémája automatikusan szinkronizálja az üzenetküldési előzményeit a családi iMac-fiókkal. Nyilvánvalóan nem volt elég felkészült az iCloud családi megosztásának használatához, illetve a Macen lévő felhasználói fiókok működésének megértéséhez.

Válás lett a vége, a férfi állítólag több mint 5 millió fontot (2,3 milliárd forintot) veszített ezen, ami azért drámaian soknak tűnik, feltehetően Richard tehetős ember. Talán pont ennek folyománya az is, hogy neves ügyvédi irodát bízott meg azzal, hogy az őt ért károkat bevasalja az Apple-ön, sőt, az iroda már hasonló sorsú férfiakat keres egy csoportos keresethez.

Hirdetés

Richard (és ügyvédei) szerint az Apple nem teszi elég világossá a vásárlók számára, hogy az üzenetek szinkronizálhatók az ugyanazon fiókhoz tartozó más Apple-készülékek között, még akkor is, ha az iPhone-on törölték őket. Ez a Rosenblatt iroda munkatársai szerint elég ahhoz, hogy a fogyasztók félrevezetése miatt pert indíthassanak, de még laikusként is nagyon nehéz elképzelni, hogy a felhasználási feltételeket ismerve ez ne legyen röhejes kereset.

Az Apple nem is reagált megkeresésükre, nem nagyon vagyunk meglepve ezen. Ha ebből véletlenül valaha is per lesz, mindenki remekül fog szórakozni. Kivéve talán a megcsalt feleséget, akinek volt férje éppen legendás hülyét csinál magából díszkisérettel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.