Hirdetés

Automatikusan megvédheti magát a leejtéstől a hajtogatós iPhone



|

Különleges önvédelmi mechanizmuson dolgozik az Apple.

Hirdetés

A leghosszabb ideje pletykált Apple-termékek között évek óta bérelt helye van az első hajtogatós iPhone-nak, amelyet most éppen 2025 környékére vár az egyik legismertebb szivárogtató, de a szintén régen kísértő almás autóval egyetemben igazából semmi sem garantálja, hogy valaha is megérkezik.

Ha viszont a cupertinóiak tényleg előállnak vele, egy frissen nyilvánosságra hozott szabadalmaztatási kérelemből arra következtethetünk, hogy egy egészen extrém védelmi eljárás is az origami-telefon repertoárját képezhetné.

Hirdetés

Az Apple hivatalos beadványa alapján ugyanis a cégnél kidolgoztak egy megoldást, melynek segítségével egy "hajtogatós mobilkészülék" felismerheti, ha leejtették, és egy bizonyos esési sebességet elérve automatikusan kioldhatja a zsanért a kár minimalizálása érdekében.

"Ha a szenzor azt érzékeli, hogy a mobilkészüléket leejtették [...] az összecsukható készülék legalább részben visszahúzódhat, hogy védelmet nyújtson a törékeny kijelzőnek a földhöz csapódástól. […] Ez magában foglalhatja az elektronikus eszköz első kijelzője és második kijelzője közötti csuklós kapcsolat kioldó mechanizmusának aktiválását, amikor a függőleges gyorsulás meghalad egy előre meghatározott küszöbértéket, ahol az aktiválás az első kijelző és a második kijelző közötti szöget egy küszöbérték alatti szögre csökkenti.

- áll az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához benyújtott dokumentációban. Az Apple leírása szerint tehát a védekezés akár abban is kimerülhet, hogy a hajtogatós eszköz részben összecsukja magát, megóvva a kijelzőt a berepedéstől. Erről egy ábrát is mellékeltek a hivatal számára.

A cupertinóiak emellett a feltekerhető kijelzőket is hasonló elven óvnák: a leejtést figyelő szenzor riasztása esetén a megjelenítő visszahúzódhatna a készülékházba. Ezúttal is érdemes azonban hozzátenni a kötelezőt, vagyis hogy az Apple általában sokkal több műszaki megoldást védet le, mint amennyit végül fel is használ, így statisztikailag az a legvalószínűbb, hogy az önvédelmi mechanizmussal ellátott iPhone is csak egy hangzatos elképzelés marad.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.