Hirdetés

Az androidosok hamarosan pillanatok alatt nagyíthatják fel a képernyőn megjelenő elemeket



|

Az új funkcióra egy jól értesült szivárogtató hívta fel a figyelmet.

Hirdetés

Ahogy egyre inkább közelítünk az Android 15 megjelenéséhez, sorra derülnek ki a népszerű operációs rendszer új verziójának részletei. Mishaal Rahman bennfentes rámutatott arra, hogy érkezhet a frissítéssel egy Eyes Free nevű kamerabővítmény, amely segít stabilizálni a harmadik féltől származó alkalmazások által készített videókat.

Ezt megelőzően Rahmanan felfedezett egy másik funkciót is az Android 15 Beta 1.2 frissítésen belül, amely egy negyedik képernyőnagyító gyorsbillentyűre vonatkozik. Az újdonság a menüben "Kétujjas dupla érintéses képernyő" néven van megemlítve.

Az új funkció lényegét jól összefoglalja a neve: ha két ujjal egymás után kétszer megérinted a képernyőt, felnagyítja a képernyő adott részét. Ez első olvasatra talán nem tűnik túl nagy horderejű dolognak, ám lényegesen egyszerűbbé teszi a folyamatot, mint azt a korábbi lehetőségek megengedték.

Hirdetés

A jelenlegi módszerek egyike úgy működik, hogy egy képernyőn lévő gombot kell lenyomva tartani, ami kényelmes, de az ujjunk eltakarja a kijelzőt, és csak a középső rész kinagyítására van lehetőség. A második módszernél mindkét hangerőgombot nyomva kell tartani, ami felszabadítja a képernyőt, de eltart egy ideig, amíg aktiválódik.

A harmadik módszer vitathatatlanul a legegyszerűbb: ha háromszor megérintjük a telefon kijelzőjét, akkor egy adott területre lehet zoomolni. Ez azonban az androidos készülék esetében a munkamenet lassulását okozhatja. Ilyenkor a rendszer figyelmeztet is a teljesítmény csökkenésre.

Ez a figyelmeztetés elmarad a kétujjas duplakoppintás esetében, ami arra utalhat, hogy a zoomolást szinte azonnal végrehajtja a rendszer. Rahman ellenben azt állítja, hogy az általa ismert tesztelők érzékeltek teljesítménycsökkenést, lassulást a funkció kipróbálásakor, ám ez betudható a szoftver általános működési velejárójának is.

Úgy tűnik, hogy a kétujjas dupla koppintás az Android 15-re érkező új hozzáférhetőségi funkciók egyike. Több hasonló is készült, például ilyen a nem használt értesítési csatornák elrejtésének lehetősége is, illetve a sötét üzemmód kikényszerítése olyan alkalmazásokban, amik nem támogatják azt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.