Hirdetés

Az Apple A12 Bionic legyőzte a Huawei Kirin 980-at



|

Az első mérések szerint a 7 nm-es Apple chip erősebb, mint a 7 nm-es Huawei lapka. A szintetikus méréseken legalábbis mindenképp.

Hirdetés

Miközben az Intel tovább szenved a gyártástechnológia fejlesztésével, addig a mobilos piacon beköszöntött a 7 nm-es chipek kora. A sort az Apple nyitotta az A12 Bionic lapkával, ami az iPhone XS-ben és az iPhone XS Maxben is benne van. Az androidos oldalon az első fecske a Huawei Mate 20 Pro lesz, amiben a Huawei Kirin 980-as lapkája kap helyet. 

Hirdetés

A Huawei nemrég azt ígérte, hogy a Kirin 980 lekörözi majd az Apple megoldását. Az első Geekbench-teszt alapján ugyanakkor nem ez a helyzet. 

A Kirin 980 első mérési eredménye egy Mate 20 készülékről származik. Az egymagos teszten 3390 pontot ért el a készülék, a többmagoson 10 318-at. Ezzel messze felülmúlta a 10 nm-es lapkákat rejtő készülékeket, vagyis a Galaxy Note 9-et és a OnePlus 6-ot. Ez persze nem meglepetés. 

Az viszont talán igen, hogy a kevesebb RAM-mal dolgozó iPhone XS és iPhone XS Max is megelőzték a Mate 20-at. Az Apple készüléke a Geekbench-en 4795 és 11 170-es pontszámokat ért el, vagyis 10-30 százalékkal jobb eredményt, mint az első 7 nm-es, androidos zászlóshajó. 

Fontos hangsúlyozni, hogy a szintetikus mérések eredményei nem irányadóak a mindennapi használati élményre vonatkozóan, ráadásul a Mate 20 esetében egy kiadás előtti modellen végezték el a mérést. A végleges szoftverrel érkező kereskedelmi változat valószínűleg erősebb lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.