Hirdetés

Az Apple bevallotta: a Google szerverein vannak az iCloud-adatok



|

Az Apple beismerte, hogy a rivális Google felhős platformja ad otthon a felhasználók iCloud-adatainak.

Hirdetés

Sokakat meglepett, de az Apple beismerte és megerősítette, hogy valóban a Google szerverein tárolja az iCloud-adatokat. Mindezt az iOS biztonságáról szóló dokumentumok is alátámasztják - ezeket bárki elolvashatja az Apple weboldalán. 

Hirdetés

Az egyik dokumentum egyértelműen leírja, hogy az Apple a felhasználói adatokat feldarabolt és titkosított formában tárolja, és nem ad ki olyan információt, ami visszavezetne az egyedi felhasználókhoz. Az adatok tárolása ugyanakkor az S3 és a Google Cloud platformokon történik. 

A múltban az Apple az Amazon Web Services és a Microsoft Azure szolgáltatásokra támaszkodott. Az óriás most először vette igénybe a Google szervereit, bár iparági belsősök ezt már 2016 óta gyanítják. Miért? Akkoriban szokatlan tüske mutatkozott a Google felhős szolgáltatásainál, aminek hála a cég felzárkózott az Amazonhoz és a Microsofthoz. 

Egyelőre nincs rá bizonyíték, hogy az Apple más téren is igénybe veszi a Google szolgáltatásait. A mostani ügy viszont megmutatta, hogy ez a két hatalmas rivális is hajlandó együtt dolgozni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.