Hirdetés

Az elkaszált AirPower-hez nagyon hasonló eszközt villantott a Xiaomi



|

A töltő nemcsak működésében, de megjelenésében is nagyon hasonlít az Apple ötletéhez.

Hirdetés

Forgalomba ugyan nem került, de elég hasznos kis kütyü lett volna az Apple AirPower, hiszen a segítségével gyakorlatilag vezeték nélkül tölthettük volna egyszerre több különböző eszközünket is. Szerencsére úgy tűnik, hogy a koncepció nem veszett el teljesen, ugyanis egy jól ismert kínai gyártó, a Xiaomi nemrég bemutatta saját megoldását, ami a jelek szerint valóban el is juthat már a háztartásokba.

A Xiaomi egy különleges esemény során rántotta le a leplet a saját töltőjéről, ami mind kinézetében, mind pedig működésében hasonlít az AirPower-hez, így joggal hivatkozhatunk rá klónként. Ugyanakkor a vállalat azt állítja, hogy akkortájt kezdett el dolgozni a kütyün, amikor az Apple pont a kukába hajította az ötletét, és elvileg két évbe telt, mire sikerült megoldaniuk a mérnököknek a túlmelegedés problémáját.

Hirdetés

A Xiaomi szerint sikerült a vezeték nélküli töltést olyan gyorssá tenni, mint a vezetékest, de azért nemcsak pozitívumok vannak a termék körül. A jelek szerint ugyanis Apple Watchokat nem lehet vele tölteni, továbbá egyelőre azt sem tudni, hogy Kínán kívül máshol is elérhető lesz-e, és ha igen, akkor pontosan mikor.

A töltő összesen 19 beépített tekerccsel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag a felület bármelyik pontjára letehetjük kütyüinket, és természetesen egyszerre több eszközt is képes energiával ellátni. Nagy pozitívum a Xiaomi újdonságát illetően, hogy megfizethető áron, nagyjából 90 dollárért (közel 28 ezer forint) árulják majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.