Hirdetés

Az év végére befutott 2021 leghajmeresztőbb kriptofarmos rémhíre is



|

A bányászok állítólag már a meg sem jelent RTX 4090 Ti-jal és az AMD 7000-es szériájával termelik a digitális javakat.

Hirdetés

Ha ezt a hírt olvasod, akkor valószínűleg tökéletesen tisztában vagy a GPU-hiány jelenségével, ami miatt már régóta képtelenség megfizethető videokártyát találni. Nem csoda hát, hogy a hétköznapi vásárlók idegei ki vannak hegyezve a kriptobányászokra, akik a hardverek harácsolásával vastagon kiveszik a részüket a krízis elhúzódásából.

Ezért is ütött nagyot az a friss pletyka, amit akár Az Év PC-s Rémhíreként is felvezethetnénk, ha lenne ilyen díjunk a PC Worldnél.

Hirdetés

Elsőként a Wccftech számolt be róla, hogy egy olyan kriptofarm bukkant fel a Flexpool adatbázisában, ami még be sem jelentett Nvidia- és AMD-kártyákkal üzemel. Az aktív hardverek táblázatában konkrétan az Nvidia GeForce RTX 4090 Ti és az AMD RX7000-es szériája szerepel, csakhogy a két gyártó még nem tart itt a számozásban, és éppen ezért elenyésző az esély arra, hogy egy bányász polcán már ott csücsülnek ezek az újdonságok.

Aki viszont hisz a mesékben (vagy szeret háborogni), az elámulhat rajta, hogy az RTX 4090 Ti-jal turbózott egység 1,2-1,3 TH/s átlagos hash aránnyal hajtja a hasznot, amivel enyhén szólva is lepipálja a zöldek jelenlegi csúcsmodellje, az RTX 3090 110-120 MH/s-os teljesítményét. Némi matekkal kiszámolható, hogy durván 10 ezer RTX 3090-es kellene ahhoz, hogy utolérjük a Flexpoolon felbukkant bányagépet.

A sosemvolt kártyákkal teli hardver kombinált átlagos kapacitása viszont még ennél is jóval magasabb, 2,47 TH/s, amivel 3 óránként 5 Ethereumot állíthatna elő, hozzávetőlegesen havi 4 millió dollárt keresve a gazdájának.

Az igazsághoz persze valószínűleg jóval közelebb állhat az, hogy valaki vicces kedvében volt, és úgy gondolta, hogy az RTX 4090 és az RX 7000 jó poén lesz azoknak, akik kínjukban még a feltámasztott RTX 2060-nal is kibékülnének, már ha hozzá lehetne jutni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.