Hirdetés

Az internet egyik legendás videóját törlik, NFT-ként akarják eladni



|

A 880 millió megtekintésnél járó Charlie bit my finger - again! napokon belül elérhetetlenné válik eredeti helyén.

Hirdetés

A társadalom egy egészen kicsi, ám nem elhanyagolható részét beszippantották a kriptovaluták és az NFT-k, a népszerű mémek szereplői pedig próbálnak ezt meglovagolva piszkosul meggazdagodni. A Disaster Girl képen szereplő kislány például 500 ezer amerikai dollárnak megfelelő Etherért vált meg 2005-ben a fotóhoz kapcsolódó NFT-től, sőt, 10%-ot kap, ha a későbbiekben sikerül továbbértékesíteni. 

A Charlie bit my finger videóval az azt készítő Davis-Carr család szeretne némi extra bevételhez jutni, így a 14 éve rögzített, most 880 millió megtekintésnél járó felvételt le fogják venni május 23-án. Hivatalosan az a céljuk, hogy "letöröljék az internetről", de az internet nem olyan hely, ahonnan csak úgy bármit le lehet törölni.

Hirdetés

Az, aki sikerrel megvásárolja a videó NFT-jét, lehetőséget kap, hogy az eredeti szereplőkkel készítsen belőle egy paródiát. A videó az egyik első vírusvideó volt, ami már a neten terjedt, és csak annyi látható benne, ahogy egy baba, Charlie megharapja bátyja, Harry ujját. Többször. A felvétellel a család dollármilliókat keresett eddig is, de érthető, hogy egy ilyen lehetőségre le akarnak csapni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.