Hirdetés

Az iPhone 15-ben is elbliccelheti az egyik régi adósságát az Apple



|

A jelek szerint az idei iPhone-szériában sem kapnak jobb kijelzőt az alapmodellek.

Hirdetés

Az Apple telefonjainál megszokottnak számít, hogy bizonyos technológiákat csak évekkel az androidos konkurenciát követően adaptálnak a cupertinóiak. Így volt ez például az első OLED-kijelzős iPhone-nal, amelyre egészen 2017-ig kellett várni, és a 120 Hz-es képfrissítéssel is, ami csak a 2021-es iPhone 13 Próban és Pro Maxben debütált. Az optimistábbak arra számítottak, hogy az utóbbit egy év csúszással az alapmodellek is megkapják, ám az ősszel piacra dobott iPhone 14 és 14 Plus továbbra is csak a 60 Hz-es megjelenítést támogatják, és a jelek szerint a 2023-as utódaik sem fognak változni a helyzeten.

A MacRumors legalábbis egy iparági forrásokra hivatkozó koreai blog alapján azt írja, hogy továbbra is csak az iPhone 15 Pro és Pro Max/Ultra kapnak LTPO paneleket, amelyek támogatják az Apple-zsargonban ProMotionnek hívott magas képfrissítést és az Always-On megjelenítést. Ez pedig sajnos egybevág néhány korábbi szivárgással is.

Hirdetés

Tavaly szeptemberben a kijelzők piacára szakosodott elemző, Ross Young szellőztette meg, hogy a beszállítói kapacitás szűkössége miatt továbbra is csak a prémium iPhone-ok extrája lesz az LTPO panel, januárban pedig a veterán Apple-suttogó Ming-Chi Kuo is arról írt, hogy az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus kijelzőinek egyik beszállítója csak 2024-től tud nagyobb mennyiséget gyártani a ProMotion-kompatibilis alkatrészből.  

Így aztán jelenleg 3-0 az állás azok javára, akik nem számítanak a 120 Hz-es képfrissítés Pro-exkluzivitásának feloldására. Ami viszont jó hír, hogy a tajvani Economic Daily Times februári értesülései szerint az iPhone 15 sorozat már egy fejlettebb, 28 nm-es képernyő driver chippel érkezhet, így kedvezőbben alakulhat az energiafogyasztása, mint a 40 nm-es chipet használó elődöké.

Végezetül pedig az is biztató, hogy az iPhone 14 Pro és Pro Max nagy újdonsága, a Dynamic Island idén az olcsóbb kiadásokba is utat törhet magának, mivel már két jelentést is olvashattunk erről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.