Hirdetés

Az iPhone X egy valóságos aranybánya



|

A mobilpiac globális, negyedik negyedéves nyereségének 35 százaléka az iPhone X-nek köszönhető.

Hirdetés

A Counterpoint Research adatai szerint az Apple megint képes volt szembemenni a trendekkel. Miközben az okostelefonok globális eladásaiból származó, negyedik negyedéves nyereség az összpiacot tekintve 1 százalékkal csökkent éves szinten, addig az Apple ugyanezen időszak alatt 1 százalékos növekedést tapasztalt. 

Hirdetés

Ennél persze sokkal érdekesebb, hogy a teljes mobilos iparági nyereség nagy részét egyedül az Apple iPhone X termelte

A tizedik évfordulós iPhone 379 990 és 436 990 forintért kapható, és a negyedik naptári negyedévben a teljes szektor nyereségének 35 százalékát termelte ki. Mindezt úgy, hogy az érintett három hónapból csupán kettőt volt elérhető. Ami a globális árbevételt illeti, az iPhone X a teljes összeg 21 százalékát hozta. 

Döbbenetes, de az iPhone X ötször akkora nyereséget termelt, mint 600 (!) androidos gyártó összesen. 

Az Apple számára remek hír, hogy mivel hosszú kifutási időkkel dolgozik, ezért a top 10 okostelefonból 8 még mindig iPhone (3 éves modell is van a listán), és még mindig az Apple eszközei hozzák a legtöbb nyereséget. 

A kínai gyártók a negyedik negyedévben 1,3 milliárd dolláros össznyereséget termeltek, ami annak köszönhető, hogy egyre inkább a csúcskategóriára koncentráltak, és emelték az átlagáraikat. 

A piac teljes nyereségének 86 százaléka került az Apple zsebébe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.