Hirdetés

Az OpenAI besegítene az Apple-nek saját AI-platformja beindításában



|

A pletykák szerint az iOS 18-cal érkezik meg a technológia az iPhone-osoknak.

Hirdetés

Az Apple, ami évtizedek óta van a technológia világának élbolyában, az utóbbi időben mintha le lenne maradva egy fontos dologgal. Ez a terület pedig nem más, mint a mesterséges intelligencia fejlesztések, és azok saját termékben történő alkalmazása. A piacvezető vállalat, ami korábban mindent megtett azért, hogy a legfontosabb területeken uralja a pillanatot, most mintha csak dermedten sodródna az eseményekkel.

Míg a másik két óriás - a Microsoft és a Google - minden követ megmozgatnak azért, hogy a lehető legjobban pozicionálják magukat a feltörekvő ágazatban, az Apple-t mintha nem is zavarná, hogy lemaradóban van egy létfontosságú versenyben. Lassan pedig már minden techcégnek vannak hasonló projektjei, a legkisebb nevenincsekkel bezárólag.

Ha lehet hinni a pletykáknak, az almás cég lassan készen áll arra, hogy a pástra lépjen. Állítólag még az idén érkező szoftverfrissítések - köztük az iOS 18 - részeként megjelennek olyan jelentős AI-funkciók, melyeket eddig hiányoltunk a vállalat részéről.

Hirdetés

A figyelmesebbek már eddig is gyaníthatták, hogy valami ilyesmire készülnek a cég háza táján, hiszen szakemberei a közelmúltban egy sor kapcsolódó fejlesztést jelentettek be a saját AI-modelltől, az AI-képszerkesztőn át az AI-képanimátorig. Ha ezeket viszont mind házon belül próbálnák elintézni, arra nem biztos megvannak a szükséges erőforrásaik.

Egyes sajtóértesülés szerint az Apple vezetése jelenleg is tárgyalásokat folytat az OpenAI-jal a munka egy részének kiszervezéséről. Ha az üzlet megköttetik, a vállalat az OpenAI GPT modelljeit használhatná egy a ChatGPT-hez hasonló chatbot futtatásához az iOS-ben. Nem ez lenne az első ilyen alkalom, hiszen korábban már a Google-lel is tárgyalásokat kezdeményeztek a Gemini lincenceléséről. Úgy tűnik, hogy az Apple még nem döntötte el, hogy kivel lépjen partnerségre.

Bár sokan úgy vélik, hogy kár lenne tovább húzni az időt, már csak az idei WWDC vészesen közelítő dátuma miatt sem, de ők még továbbra is kivárnak. Végül is, ha most nem köteleződnek el, és közeljövőben képesek lennének működtetni egy saját mesterséges intelligenciával megtámogatott Sirit, az előremutatóbb lehet, mint egy sokadik OpenAI platform.

Ez adatbiztonság szempontjából is jobb megoldás lehet, hiszen minden kiszervezett funkciót felhőalapon működtetnének, ami viszont egy lényegesen sérülékenyebb működést eredményez. Ellenben az eszközről üzemelő saját AI működése az iPhone-ra korlátozódik, míg a felhőalapú platform a használt adatokat sérülékennyé teheti az Apple-lel partnerségben lévő vállalatok miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.