Hirdetés

Bajba kerülhetsz, ha az iPhone-od használod az ébresztésre



|

Furcsa jelenség bosszantja az iPhone-tulajdonosokat, mióta telepítették a legutóbbi frissítést.

Hirdetés

Az Apple-nek az idén nem sikerült makulátlanul abszolválnia az új iPhone 15-széria piacra dobását, miután a Pro és Pro Max modellek vásárlói gyakorlatilag az első naptól kezdve arra panaszkodtak, hogy bizonyos helyzetekben túlmelegednek a készülékeik. A bosszantó hiba szerencsére szoftveresen is javítható volt, amit végül a néhány hét után befutott iOS 17.0.3 végzett el, a jelek szerint azonban a csomag nemcsak gyógyírt hozott, hanem egy újabb, hasonlóan kellemetlen problémát is tartogatott.

A MacRumors ugyanis arról ír, hogy a frissítés telepítése óta számos felhasználónak kikapcsol, majd később újraindul az iPhone-ja az éjszakai órákban. A jelenség kellemetlen velejárója, hogy a reggeli ébredéskor ismét be kell írni a készülék feloldó kódját, illetve az is megtörténhet, hogy a telefon pont azokat az órákat tölti üzemen kívül, amikor meg kellene szólalnia az ébresztőnek, ami így el is marad.

Hirdetés

Az erről szóló személyes beszámolók a Redditen és a MacRumors saját fórumán is olvashatók, a jelek szerint pedig a kikapcsolás nemcsak az iPhone 15-szériát, hanem más, iOS 17.0.3-at futtató modelleket is érint. A dolgot úgy lehet kiszúrni, ha a Beállítások > Akkumulátor menübe navigálunk, ahol a kikapcsolás esetén egy feltűnő kimaradás tátong az akku szintjét mutató grafikonon.

Cikkünk írásáig az Apple nem nyilatkozott az ügyben, így egyelőre a javítás sincs beígérve. Aki az iPhone-ját használja ébresztésre, most talán jobban teszi, ha egy ideig leporolja a vekkert, vagy átvált egy másik készülékre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.