Hirdetés

Bejön az iPhone mini? Van egy rossz hírünk!



|

Egy jól értesültnek számító elemző szerint az Apple két év után ejteni fogja az iPhone minit.

Hirdetés

Az első szériás, 4 hüvelykes iPhone SE nyugdíjazása után az Apple-fórumokon mindig volt egy szűk, de kitartó réteg, akik hiányolták a kisebb készülékeket az almás cég választékából. Talán az ő fohászaikat hallották meg a cupertinóiak, amikor ősszel piacra dobták az iPhone 12 minit, ami még nagyobb (5,4 hüvelykes) kijelzője ellenére is kisebb házban érkezett, mint az SE 2020-as utódja.  

Azóta viszont több forrás is arról számolt be, hogy a 699 dolláros (idehaza 299.990 forintos) csöppséget messze nem veszik annyian, mint az Apple szerette volna, ami miatt már a gyártását is korlátozni kellett. Ezt látszik most megerősíteni a megbízható elemzőnek számító Ming-chi Kuo legfrissebb jelentése is, mely szerint 2022-től eltűnik a kínálatból az 5,4 hüvelykes iPhone.

Hirdetés

A befektetőknek küldött helyzetjelentésében Kuo arról ír, hogy a jövő évi választékban csak 6,1 hüvelykes és 6,7 hüvelykes mobilokat találunk majd. Ez pedig arra utal, hogy a mini mellett kapható modellek (alap, Pro, Pro Max) méretében nem várható változás. Az elemző a kijelzők méretén túl a kamera kérdésére is kitért. Szerinte a 2022-es Pro modellek már 8K-s videórögzítésre is képes,  48 megapixeles hátlapi kamerákkal érkeznek a jelenlegi 12 megapixeles megoldás helyett.

Az új kamerákban elvileg 1/1,3 hüvelykes szenzor dolgozik majd 1,25 1.7µm-os pixelmérettel. Ez ugyan kisebb az iPhone 12 Pro Max 1,7 µm-os pixelméreténél, ám Kuo szerint 12 megapixeles fotóknál az új szenzor pixelmérete 2,5 µm-nak felel meg.

Az elemző mindezek mellett azt is tudni véli, hogy az Apple mikor szabadul meg a Face ID arcazonosításhoz szükséges előlapi szenzoroktól, melyek a notch-ként is említett belógó szigeten helyezkednek el. Kuo szerint a búcsú éve 2023 lesz, onnantól ugyanis kijelző alá rejtett technológiát alkalmaznak majd a cupertinóiak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.