Hirdetés

Blokkolja az orosz állami médiát a YouTube és a Google



|

A keresőóriás tovább szigorítja az Oroszország ellen meghozott intézkedéseket, miközben a Microsoft is bekeményít.

Hirdetés

Hetekig tartó csapatösszevonások után Oroszország a múlt héten lerohanta Ukrajnát, az invázióra pedig nem csak a nyugati államok, de a tech cégek is ellenlépések sorával reagáltak. Az Intel és az AMD például leállította az Oroszországba irányuló szállításait, a Google és a YouTube pedig korlátozni kezdte az államilag finanszírozott orosz média hirdetéseit.

A keresőóriás és a szárnyai alá tartozó videómegosztó most tovább szigorítja a szankciókat, és maguk az orosz állami hírforrások is részleges blokád alá kerülnek.

Hirdetés

A YouTube-on egész Európában elérhetetlenné teszik a Russia Today (RT) és a Sputnik News csatornáit, a Google pedig világszerte "jelentősen korlátozza" az orosz kormányhoz köthető médiaszolgáltatókra vonatkozó ajánlásokat. A cég nem részletezte, hogy ez kiterjed-e a keresési eredményekre is, egy nemrég megjelent blogbejegyzésben viszont közölte, hogy egyelőre továbbra is működtetni fogja az oroszországi szolgáltatásait (pl. keresés, térkép, YouTube).

Az orosz hírforrások youtube-os blokkolására azt követően került sor, hogy a Microsoft is hasonló lépéseket jelentett be: a redmondiak korlátozzák az RT és a Sputnik elérhetőségét a Bing keresőben, törlik az RT alkalmazását a Microsoft Store-ból, a Microsoft Start hírplatformról pedig szintén eltávolítják az orosz állam által finanszírozott tartalmakat.

A Google egyéb módokon is igyekszik segíteni a lerohant Ukrajnát. A cég többek között blokkolta a GhostWriter hackercsapat ukrán hadsereget célzó támadásait, a menedéket kereső ukránokat az ENSZ tájékoztatói felé irányítja, a Google Térképekben pedig a lakosság védelmére kikapcsolta az élő forgalmi adatok közlését.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.