Hirdetés

Bringás vagy? Imádni fogod ezt a remek ingyenes alkalmazást



|

Hasznos appal segíti a kerekezés szerelmeseit a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség.

Hirdetés

Az elmúlt évek során világszerte rohamosan nőtt az autózásánál környezetkímélőbb, egészségesebb és nem utolsósorban olcsóbb kerékpározás népszerűsége, amire persze egy jó nagy lapáttal rátett a koronavírus-járvány is.

Ennélfogva egyre többen hódolnak a biciklis kikapcsolódásnak is, amelyet most egy igazán hasznos alkalmazással igyekszik megkönnyíteni a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ). A nemrég megjelent Kerékpárosbarát app iOS-en és Androidon is elérhető, telis-tele hasznos információkkal a pedálozó országjárók számára.

Hirdetés

A MAKETUSZ leírása szerint az alkalmazásban minden tudnivaló megtalálható, amire csak szükségünk lehet egy belföldi kerekezős túra előtt. A teljesen ingyenes appban így a szervezet által minősített kerékpárosbarát vendéglátó- és szálláshelyeken túl értesülhetünk például a szervizelési pontokról, a biztonságos kerékpártárolókról,  valamint a kulacstöltés és a telefontöltés lehetőségeiről.

Ezek mellett a térkép jelzi kerékpáros pihenőhelyeket, az ivóvízvételi pontokat, a szervizoszlopokokat, az e-bike töltőket és elérhető rajta a teljes bringapark-hálózat is. A túrák szervezéséhez különösen hasznos lehet, hogy a felhasználók a MATEKUSZ több száz kipróbált útvonala közül válogathatnak, a maximális távolság és a túra jellegének (kör vagy vonalas) megadásával. Akinek pedig még ez sem elég, annak jó hír, hogy az alkalmazás a GPX-fájlok betöltését is támogatja.

A Kerékpárosbarát információs kincsestárának frissen tartásáról a közösség gondoskodik: bárki bejelentheti az újabb adatokat, illetve jelezheti, ha egy korábbi infó már nem hasznos, például ha a térkép egy már bezárt éttermet jelez.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.